Daily Telegraph'ın örnek verdiği Güngen ailesinin kızı Emine, 14 yaşında dağa çıkarak PKK'ya katılmış.t.

Emine Türkiye ordusuna karşı savaşırken, Daily Telegprah 20 yaşındaki erkek kardeşi Ramazan'ın ise geçen yıl zorunlu askerlik hizmetini yapmak için orduya girdiğini yazıyor..

Gazete, Emine ve Ramazan'ın anneleri Mevlüde Güngen'in, ''Her ikisinin de başına birşey gelecek diye korku içindeyim.'' dediğini yazıyor. Daily Telegraph'ın sözlerini aktardığı anne, ''Uçaklar kızımın bulunduğu dağları bombalıyor. Oğlumu ise askerde kızkardeşinden dolayı cezalandıracaklar diye korkuyorum. Kürtler Türk ordusunda esrarengiz bir şekilde ölebiliyor.'' diyor.

'Silahlar bırakılsın'.

Gazetenin sayfalarında, Emine'nin PKK saflarına kuzeni Heybet ile birlikte katıldığı anlatılıyor. Heybet'in de erkek kardeşi askerlik yapıyor..

Çocukları iki ayrı tarafta savaşan anne Mevlüde, Heybet'in Türk ordusunun düzenlediği bir hava saldırısında öldürüdüğünü PKK'ya bağlı bir televizyon kanalında öğrendiğini ve hiçbir haber almadığı kızı Emine'nin de bu saldırıda ölmüş olmasından endişe ettiğini anlatıyor..

Daily Telegraph, Mevlüde Güngen'in ''İki taraftan da kimse ölmesin. Her iki taraf da silahlarını bıraksın.'' sözlerini aktarıyor..

BBC

Editör: Haber Merkezi