KCK operasyonlarında baskın düzenlenen adreslerinin listesinin Başbakan Erdoğan'ın verdiğini iddia eden Kışanak, "Başbakan bunu aklının bir kenarına yazsın. Bu yaptığının zulümünü misli ile ödeyecektir."

Erdoğan'ın Mısır'ın devrik lideri Hüsnü Mübarek'e de benzeten Kışanak, "Bu halka bu zulmü görenlerin sonu Mübarek'in sonudur" dedi. 

BDP'li Kışanak partisinin grup toplantısında sıcak gündeme ilişkin konuları değerlendirdi. İşte Kışanak'ın konuşmasından öne çıkan bölümler...

BEN DEVLETİM TUTUKLARIM ZİHNİYETİ

AKP hükümetinin faşizan uygulamaları nedeniyle her grup toplantımızı yeni tutuklama haberleri ile açmak zorunda kalıyoruz. Bugün 16 ilde 60 aşkın arkadaşımız gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınanların büyük çoğunluğunu 48'ini avukatlar oluşturuyor. Partimizin ilçe binaları basılıyor.

Şimdiye kadar bu opersayonlardan sonra uydurma gerekçelerle açılan davalarda bir milim dahi ilerleme sağlanamadı. Arkadaşlarımız ana dilde savunma yapmak için savunmaları alınamadı. Yaklaşık 2.5 yıldır savunma yapamayanlar cezaevinde tutuluyorlar.

Bir taraftan demokrasi adına asla kabul edilemeyecek operasyonlar yaparak binlerce insanı tutuklayacaksını sonra da bu insanlara savunma vermeyeceksiniz.

50'ye yakın avukatın gözaltına alınması 'ben devletim tutuklarım' ziniyetidir, kimse neden yapıyorsun diye sormaz' Bize dayattıkları şey bu... Bunun tek açıklaması vardır Bu faşizm uygulamadır. İstiklal mahkemelerinin aratmayan bir uygulama ile karşı karşıyayız. Adete Başbakan'ın iki dudağı arasına sıkıştırılmış sözcükle devlet yönetiliyor

Başbakan'ın talimatıyla Başbakan'ın uydurma operasyonları ile orta çağ zihniyeti Türkiye'nin yargı sistemi egemen olmuştur. Burada kaybedecek olan sadece Kürtler değildir. AKP hükümetinin ve Başbakan'ın alnındaki kara lekeyi silecek birşey yoktur.


İNTERNETHABER

Editör: Haber Merkezi