Barış ve Demokrasi Partisi Eşbaşkanı Gültan Kışanak, partisinin grup toplantısında konuşuyor. Kışanak'ın konuşmasından satır başları ise şöyle:

Bu sabah uyandığımızda güne soykırım operasyonları ile başladık. Uzun süredir bu operasyonlarla Türkiye tanışık. Bu operasyonlar bize Çiller'in cebindeki yüz kişilik infaz listesini hatırlatıyor, şimdi ise Tayyip Erdoğan'ın cebinde binlerce kişilik infaz listesi var biz burdan bunu anlıyoruz.

Bu listeyi Başbakan Erdoğan teslim etti, AK Parti'nin polisi ve yargıcıda Kürt avına çıktı. Seyit Rıza idam sehpasında şunu söylemişti ''Ben sizin hileleleriniz ile baş edemedim bu bana ders olsun, ama sizin hileleleriniz karşısında diz çökmedim bu da size dert olsun.'' 

 O yüzden on bin kişide göz altına alınsa bu direniş son bulmayacak böyle bilinsin.

Başbakan çıksın listesini peşinen açıklasın, biz tamamlarız öncelikli BDP milletvekileri olarak kapının önüne çıkarız ama Başbakan bizi tehdit etmesin. Sayın Başbakan demokrasiinin 'D'sini dahi bilmediğini biliyoruz ama bari rol yap. Sen ancak sana biat edenler ile yol almayı biliyorsun. Bir halkı böyle tehdit edemezsin. Sen çıkmışsın oy vermiş halkı tehdit ediyorsun.

Sayın Başbakan Türk halkını bu çatışma ortamına ikna etmek için 40 dereden su götürüyor. 90'lı yıllardaki gibi olmayacakmış, sivile dokunulmayacakmış. Kimi kandırıyor bu söylemlerle.

 

  •  
  • Kaynak: Haber7
Editör: Haber Merkezi