Diyarbakır'da dün aniden etkisini gösteren yağmur, Kayapınar ilçesinde bulunan bir apartmanın zemin katının tamamen su altında kalmasına ve istinat duvarının yıkılmasına neden oldu.

Dün saat 18.30 sıralarında aniden etkili olan dolu ve yağmur sonucunda, Barış Mahallesi Aybek Sitesi A Blok'un zemin katı tamamen sular altında kaldı.

Evlilik hazırlığı yapan Velat Çelik, düğün için aldığı 15 bin TL değerindeki eşyalarının tamamen kullanılamaz hale geldiğini söyledi.

Çelik, "İstinat duvarının çökmesinden sonra zemin katta bulunan evin duvarı yıkıldı. Toprak kaymasına ve suyun diğer taraftan çıkmasına neden oldu. Evlilik için 10-15 bin TL'lik eşyalarımın tamamı su altında kaldı. Bir ay sonra düğünüm var. Eşyalarımı düğüne yakın bir zamanda taşıyacaktım ama Allah'ın rahmeti, dün yağmur yağdı. Ben de zamanı gelince götürmeyi düşünüyordum. Kendi boş evim var. Hırsızlar çalmasınlar diye eşyalarımı buraya bırakmıştım. Hırsızlara kaptırmayalım derken yağmura yakalandık. Aklımıza hiç böyle bir şey gelmezdi. Depoyu kullandık ama böyle bir zarar geleceğini düşünmüyorduk." dedi.

Etkili olan yağış nedeniyle apartman duvarının tahribata uğradığını anlatan Çelik, "Sitenin duvarının yıkıldığını, bir adamın evindeki balkonun neredeyse çökmek üzere olduğunu gördüm. Önce toprak çöküyor, su buradan taşıyor ve diğer taraftan patlatıyor. Oradan patlamasaydı belki bina bile çökebilirdi. Şu an bile çökme tehlikesi yaşıyor. Bundan dolayı hiç hesapta olmayan borç çıktı. Birçok eksiğim varken şimdi bu öyle oldu. 9 kardeşiz, aileyi ben geçindiriyorum ve evleneceğim ama şu an zor durumdayım. Devletten ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla'dan yardım bekliyorum." ifadelerini kullandı.
 

Editör: Haber Merkezi