Bismil’de  Kırtasiye İşletmecisi Mustafa Kale, “İçinde bulunduğumu  Kovid-19 salgını sürecinden dolayı bir belirsizlik var. Okullar 31 Ağustos’ta açılacaktı, şimdi ertelendi. Okulların açılışına hazırlandık ama bu hastalık ortaya çıkınca okulların ertelenmesi bizi çok büyük sıkıntıya soktu” dedi.
Covid-19 salgını nedeni ile sadece kırtasiyecilerin değil bütün sektörün zarar ettiğini ifade eden kırtasiye işletmecisi Mustafa Kale, esnafı mağdur eden ve iflasın eşiğine getiren en büyük nedenin müfredat değişikliklerinden dolayı çöpe atmak zorunda kaldıkları kitaplar olduğuna dikkati çekti.

"Kırtasiye Sektöründe Çalışanların Ortak Derdi Marketler"
"Biz, yılın şu bir ayını bekliyoruz, belki çoluk çocuğumuza bir ekmek götüreceğiz ama bu firmalar yüzünden o bir aylık işi de yapamıyoruz." diyen Kale, 3 firmanın dikkati çekerek, "Ülkemizde kırtasiye sektöründe çalışanların ortak derdi 'A 101, ŞOK ve BİM' mağazalarıdır. 

“YEREL ESNAFI TERCİH ETMELERİNİ RİCA EDİYORUZ”
Pandemi döneminde  büyük marketlerde alışveriş daha çok arttığından değinen Mustafa Kale ; “Biz, yerel esnaf olarak daha çok çeşit bulunduruyoruz. Müşteri ile birebir ilgileniyoruz. Ürünleri gösteriyoruz elimizden geleni yapıyoruz, müşterilerimizi hazır bir şekilde bekliyoruz. Yerel esnafı tercih etmelerini rica ediyoruz” ifadelerini kullandı.

04-136.jpg
 

Editör: Haber Merkezi