Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi (H) Grubu 5. maçında İngiltere'nin Manchester United takımını 1-0 yendi ve bir üst tura çıkma şansını son maça taşıdı.

 

Manchester United'a grupta bu sezon ilk yenilgisini yaşatan sarı-kırmızılı ekip, yine 7 puana sahip CFR Cluj'ün averajla üzerinde yer alarak, ikinci sıradaki yerini korumayı başardı.

 

Gruptaki son maçını deplasmanda Braga ile yapacak olan ''Cim Bom'', adını son 16 ekip arasına yazdırma yolunda önemli bir adım attı.

 

Grubun son haftasındaki Braga-Galatasaray ve Manchester United-CFR Cluj karşılaşmalarının sonuçları, Manchester United'ın ardından bir üst tura adını yazdıracak ikinci ekibi belirleyecek.

Önemli dakikalar

 

54. dakikada Galatasaray 1-0 öne geçti. Selçuk İnan'ın sağdan kullandığı korner atışında, ceza alanında arka direkte iyi yükselen Burak Yılmaz, kafa vuruşuyla topu ağlarla buluşturdu.

UEFA Avrupa Ligi cepte

 

Galatasaray, Manchester United karşısında elde ettiği galibiyetle, UEFA Avrupa Ligi'ne kalmayı da garantiledi.

 

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grubunu ikinci sırada bitirip son 16 takım arasına kalma şansını, deplasmanda Braga ile yapacağı maça taşıyan ''Cim Bom'', Braga'nın deplasmanda CFR Cluj'e yenilerek 3 puanda kalmasıyla, en kötü ihtimalle yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edebilme biletini cebine koydu.

 

Burak Yılmaz tutulmuyor

 

Manchester United karşısında Galatasaray'ı 1-0 öne geçiren golü atan Burak Yılmaz, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde üst üste çıktığı 3. maçta da skor üretmeyi başardı.

 

Burak, Manchester United maçındaki golüyle Galatasaray adına ''Devler Ligi''nde attığı gol sayısını 5'e yükseltti.

 

Manchester United'ı ilk kez yendi

 

Galatasaray, tarihinde 6. kez karşı karşıya geldiği Manchester United'ı ilk kez yenmeyi başardı.

Bu bir zaferdir

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Manchester United'ı 1-0 yenmelerinin bir zafer olduğunu söyledi. Oyuncularını kutlayan Terim, ''Manchester United'ı yenmek kolay değildi. Golü geç de olsa bulduk. Hem pozisyonlarımız var, hem de tehlikeler yaşadık. Tarihimizde de ilk kez yeniyoruz onları. Manchester United'ı doğru yerde ve zamanda yenersek, bunun bir zafer olacağını söylemiştim. Bu bir zaferdir. Biraz sancılı oldu ama çok ihtiyacınız olduğunda zaferler bazen böyle geliyor'' diye konuştu.

Sarı-kırmızılı teknik adam, açıklamasında, verdiği destekten dolayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti. Terim, ''Bu kadar işinin arasında maçımızı unutmayan Sayın Başbakanımız, kendisi beni aradı. Bizim için önemli bir jest oldu. Buradan kendisine teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

 GS'nin bir üst tura çıkma şansı çok yüksek

Manchester United Teknik Direktörü Alex Ferguson, Galatasaray'ın gruptan çıkma şansının yüksek olduğunu dile getirerek, ''Braga deplasmanına gidecek. Galatasaray bu akşam çok rekabetçi bir oyun ortaya koydu. Bir üst tura çıkma şansı yüksek'' ifadelerini kullandı.

 A.A

Editör: Haber Merkezi