VAN - Yaşanan depremler, hasarlı binalar, bitmeyen açlık ve soğukluk sorunları… Bunlar nedeniyle her gün yüzlerce vatandaş il dışına çıkmak zorunda kalıyor. Yaşanan olumsuzluk, vatandaş üzerinde birçok sorunlara neden olduğu gibi, birçok sorunların da çıkmasına kapı aralar gibi…

Van genelinde yaşanan 7.2 ila 5.6 şiddetindeki depremler hayatı felç etti. Şu günlerde hayatın normale dönmesine rağmen yaşananlardan dolayı kimse kentte kalmak istemiyor. Özellikle yaşanan artçı depremler, Van'ın birçok bölgesinde yaşanan hırsızlık ve yağmalama olayları halkı büsbütün tedirgin ederken, il dışına çıkma fırsatını elde edenler bu fırsatı değerlendirerek ev eşyalarını da alarak il dışına göç ediyor. Van genelinde birçok yerde kamyonlar ve tırlar eşliğinde onlarca vatandaş il dışına çıkıyor. Çoğu kendi imkânlarına bağlı olarak yaşam olanağı sağlarken, yüzlerce vatandaş için bunu söylemek çok zor.

Devlet imkânlarıyla il dışına ailelerini gönderen vatandaşlar bu sefer Van'a geri dönmek için sıkıntı yaşıyor. Çoğu vatandaş tekrar dönmek isterken, maddi imkânlar nedeniyle geri dönemiyorlar. Bu şekilde sorun yaşayan vatandaşlar, bunun için de yetkililerin önlem almasını istiyorlar.

Editör: Haber Merkezi