Silivri Cumhuriyet Başsavcısı Ali İşgören, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında "adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs etmek" ve "kurum halinde çalışan kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret etmek" suçundan başlatılan soruşturma kapsamında milletvekilliği dokunulmazlığının kaldırılması amacıyla fezleke hazırladı.

Silivri Cumhuriyet Başsavcısı Ali İşgören tarafından, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, 9 Kasım 2011 tarihinde Silivri Cezaevi'ne yaptığı bir ziyaret sonrasındaki beyanlarına ilişkin "adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs etmek" ve "kurum halinde çalışan kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret etmek" suçundan sürdürülen soruşturma kapsamında, Kılıçdaroğlu'nun milletvekilliği dokunulmazlığının kaldırılması için 4 sayfalık fezleke düzenlendi.

Hazırlanan fezlekenin Adalet Bakanlığına gönderildiği, oradan da TBMM'ye gönderileceği öğrenildi.

ADİL YARGILAMAYA TEŞEBBÜS SUÇLAMASI

Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret etmek cürmü, hakaretin niteliğine göre farklı farklı değerlendirilse de Türk Ceza Kanunu'na göre en az 1 yıl hapis cezası ile cezalandırılıyor. Söz konusu ceza ise para cezasına çevirilebiliyor. Bu durum yine hakaretin niteliğine göre değişiklik gösterebiliyor. Türk Ceza Kanunu'nda bu tarz suçlar şerefe karşı işlenen suçlar başlığı altında yer alıyor.

Fakat "Adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs etmek" suçlaması kabul edilirse, mahkeme örneklerine bakıldığında, savcılar tarafından 10 yıl ile 26 yıl arasında değişen hapis cezası talep edilebiliyor.

MUSTAFA BALBAY'DAN TEPKİ

Mustafa Balbay : "Adli yargılamayı etkileme suçunun oluşabilmesi için öncelikle adil yargılamanın olması gerekir"

 

Editör: Haber Merkezi