27 Haziran 07 Temmuz 2011 tarihleri arasında Samsunda yapılan Büyükler (Bay-Bayan)K-1,LowKick  Contact ve Lıght Contact ile gençler (Bay-Bayan) Lıght Contact Türkiye Kickboks Şampiyonasına Bismil’de katılan Necla Kurtulmaz  ve Azize Bulut büyük bir başarıya daha imza atarak kilosunda 3.cü oldular.

Necla Kurtulmaz  ve Azize Bulut’un bu başarısında, uzun süredir kulüpte disiplinli ve düzenli olarak çalışması ve hocaları Milli Takım antrenörü ve il temsilcisi Ufuk Ertaş’ın  büyük etkisi var. Spor otoritelerince elde ettiği bu başarının çok önemli olduğu belirtilirken elde ettiği sonucun Bismil için önemli olduğu vurgulandı.
 
Kick Boks ,yumruk, tekme, diz ve sınırlı Clinch uygulamalarının bir araya getirilmesiyle oluşturulmuş eklektik bir dövüş sporu olarak tanımlanıyor. Egzersiz sistemi olarak uygulanabildiği gibi tam temaslı bir mücadele sporu olarak da uygulanabiliyor. Böylesine zor bir branşta derece almak çok önemli olarak görülüyor.

Bismil İlçe milli Eğitim Müdürü Mehmet Kemal Yılmaz, yaptığı açıklamada, Türkiye Kick Boks Federasyonu'nun 2011 yılı faaliyet programında yer alan minikler, gençler ve büyükler bay-bayan Türkiye şampiyonasının Samsun'da yapıldığını belirtti.
6 gün süren şampiyonanın Minikler (Semi-Contact), Büyükler Lıght Contact, K?1 Contact ve Low Kick Contact branşlarında yapıldığını anlatan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kemal Yılmaz, şunları kaydetti:

"Şampiyon sporcularımız Necla Kurtulmaz  ve Azize Bulut yine ringlerde fırtına gibi esti. Rakiplerine göz açtırmayan sporcularımız Necla Kurtulmaz,büyük bayanlar 56 kiloda, Azize Bulut ise büyük bayanlar +70 kiloda 3 cü oldu. Şampiyon sporcularımız milli takım aday kadrosuna davet edilecek. Dedi.

 

Editör: Haber Merkezi