Bu sözleri  kaleme almamın  amacı ; Bende dahil olmak üzere kendimizi öz eleştiriye almak , kendi vicdanımızın sesini revizyonist temelde ele almak ve vicdanımızı rahatlatmak için (rahatlamaktan kastım her ne kadar  revizyonizm ; ideolojimize   ters ve taban tabana zıt olsa da bu bağlamda ele almaktır) .

Sorulara geçelim : 

    Kendi realitemizi esas olarak gerek kendi toplumumuzda gerekse ekolojik farklı toplumlarda tanıyor muyuz? Tanıyorsak kendimizi temel realite olarak görüyor muyuz?

    İletişim kurduğumuz insanlarda sohbet veya o anlık konuşmamızda sözlerimizin doğruluğu kapsamında acaba onu ne kadar tanıyoruz?

    Dönemsel bir hareketi veya hayali gerçekleştirmek istediğimizde  onu gerçekleştirmek için gerekli bilgi , araç , gereç ve çalışmayı tam yerine getirdik mi?  Veya toplumun bazı sorunlarına karşı oluşturan sempozyumlar karşısında duruşumuz tam olarak doğru mu?

    Birlikte çalıştığımız iş arkadaşlarımızı eleştirirken veya özeleştiri vermesini istediğimizde ; beklemekten önce acaba biz  öz eleştiri verdik  mi? Onlara sürekli oportünist yaklaşımlarla mı yaklaşıyoruz?     Yoksa muhakkik misali sorunlar üzerinde güçlü tetkikler yaptık mı?  Acaba biz de sorun bitti de arkadaşımızın sorununu çözmesinde yardımcı oluyoruz?

    Ve son olarak ta ; Hayata bakış açımız nasıl ve ne şekilde? Ulaşılacak hedef değerler veya konumlar için doğru tavır ve doğru adımlar atık mı?  Eğer atamıyorsak  önünüzdeki sorunsal durumlar nedir? Ve sorunsalı aşmak için neler yapmak gerekiyor? Bunu bilmek için tetkik teoriler geliştirdik mi?

Cevaplara gelelim :

           Dediğim gibi  bende  dahil bizlerin  bunların cevaplarını boş bir A4 kağıdı , kalem  ve silgi  elimize alıp kağıda dökmemiz gerekiyor. Nedeni ise ;  Bu sorularımız malumunuz istisna kişiler hariç çoğumuza günlük hayata sıkıntı yaşattıran sorulardır.  Gerekli yerlerde ve durumlar mahallinde inisiyatif almak özgüveni çok anlamda geliştirilmesi gözden kaçınılmazdır. Bunun için güzelce soru – realiteden uzak olmayan cevap  şeklinde alt alta  kağıda yazıp ; kağıdımızı ömrümüz boyunca yanımızda tutmak gerekmektedir. Ki taşıdığımızda bize faydasını bizim psikolojik sorunlar yaşadığımızda bu kağıdı alıp okumak ve ne yapacağımızı bilmenin farkına vardığımızda gösterecektir. Ve burada kendimizi psikolojik sorunlardan kurtarmak için elimizden gelen mücadeleyi sürdürüp sıkıntıları ya azaltıp yada bitirebiliriz. Diye düşünerek düşüncelerimi kağıda döktüm. Ve size de tavsiye ederim.