Peygamber Sevdalıları Platformu Marmara Koordinatörlüğü tarafından haftalar öncesinden hummalı bir çalışmayla hazırlıkları yapılan mevlit etkinliği büyük bir coşkuyla gerçekleşti. Yüzbinlerce kişinin katıldığı etkinlikte inanan gönüller adeta yeniden Hz. Peygambere biat etti. Yapılan konuşmalarda vahdet mesajları verilirken Hz. Peygambersiz bir hayatın beyhude olduğuna dikkat çekildi.

 

64 noktadan yüzlerce araç halkı alana taşıdı

 Etkinlik için Anadolu yakasında 18 Avrupa yakasında ise 46 olmak üzere toplam 64 noktadan araçlar halkı alana taşıdı. Etkinlik alanında acil durumlara müdahale edebilecek donanımda sağlık çadırları kuruldu. Miting alanında halkın ihtiyaçları için kermes alanı ve portatif lavabolar kuruldu. Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından belirlenen yaklaşık 2 bin görevli güvenliği sağlamak için alanda hazır bulundu.

 Türkiye'nin birçok ilinden ve yurt dışından da davetlilerin iştirak ettiği programın sunuculuğunu İlahiyatçı Yunus Emiroğlu yaptı. Etkinlik saat 14.00'te Abdullah Asilsoy'un Kur'an tilavetiyle başladı. Mevlidin ardından Grup Özlem sanatçıları ilahi ve ezgiler seslendirdi.

 "Vahdetten başka seçeneğimiz yok"

Etkinlikte konuşan  Araştırmacı Yazar Şefik Temel, İslam ümmetinin içindeki derin ve derinleştirilmeye çalışılan ayrılıklara dikkat çekerek Ümmetin vahdetinin önemine vurgu yaptı. Peygamber Sevdalısı yüzbinlerin bu meydandan Peygambere selam gönderdiğini dile getirerek konuşmasına başlayan Temel, "Bugün buradan Kazlıçeşme meydanından İstanbul'dan bütün İslam düşmanlarına sesleniyoruz. Ey Ebu Cehiller, Ey Ümeyyeler şu Muhammedin aşıklarına bakın. Şu sevdaya bakın ki kimin soyu kesik. Şeref peygamber sevdalılarınındır. Biz buradan Allah-u telayı sevdamıza şahit kılıyoruz. Peygambere olan sevgimize şahit ol ya Rabbi! bunu bizden uzak görme Ya Rab! ya Habiballah! Eyüp el Ensari'nin diyarından sesleniyoruz ya Resulallah. Velilerin şehit düştüğü topraklardan sana sesleniyoruz. Şu şehitler diyarından sana sesleniyoruz ya Resulallah! Sevdan var oldukça biz var olacağız ya Resulallah! Söz veriyoruz bizler var oldukça senin sevdan da var olacak. Tarih şahit olmuştur senden yana olanlar şeref bulmuş senden uzak olanlar esfele düşmüşlerdir.  

"Ümmetin en büyük sorunu tefrikadır"

Konuşmasında İslami kurum ve kuruluşlara da seslenen Temel, "Bir çağrımız da İslam adına çalışan bütün kurum ve kuruluşlardır. Bu gün ümmetin en büyük sorunu tefrikadır. Bugün Müslümanların bir araya gelmesinden başka çare yoktur. Eğer bu ümmet vahdet halinde olsaydı bugünkü zulümler gerçekleşmezdi. Suriye'de katliamlar olmaz, Arakan'da Müslüman kardeşlerimiz diri diri yakılmazdı. Bizim vahdetten başka hiçbir çaremiz yoktur. Gelin hep beraber kardeşler olalım bu vesile ile Kudüs de kurtulsun" şeklinde konuştu.

 

"Bizim kimliğimiz İslam'dır"

Peygamber sevdasını görmek ve göstermek istemeyenlere bu tutumlarından vazgeçmeleri çağrısında bulunan Temel, "Bir sözümüzde bu aşk ateşini bu milyonları görmeyen engel olmak isteyenler var. Dün Ebu Cehillerdi. Bu gün başkaları… Bu güneş üflemeyle sönmez varsın şu milyonları görmesinler varsın bu sevdayı görmesinler bizler de basın mensuplarına söylüyoruz ki gelin Allah aşkına bu sevda ateşini görmezlikten gelmeyin" dedi.

         Basına da seslenen Temel, konuşmasını şu şekilde bitirdi: "Gelin kelamınızı ve kaleminizi O'nu anarak güzelleştirin. O zaten şereflidir. O'nu anarak şeref bulun."

 

Hz Peygamber özellikle kadınlara rahmet olmuştur

 

Hz. Peygamberin özellikle kadınlara rahmet olarak gönderildiğini anlatan Göktaş, "Seyredin ey dünya, Hz. Peygamber kızlara nasıl baba, eşlere nasıl koca olur. Öncelikle onun rahmeti kadınlar üzerinde tecelli etti. O eşlere, analara, kız çocuklarına rahmettir. Ey insanlık yol mu arıyorsun kendine. İşte bu yol anların ayağının altından geçiyor. Eğer cennete girmek istiyorsanız analarınızın ayaklarının altını öpeceksiniz. Sizin en hayırlınız eşlerinize en hayırlı olanınızdır. Biz böyle bir Peygamberi seviyoruz. Bugün zalim Avrupa bize öyle bir hayat dikta etmiş ki, ana yok, baba yok. Anayı babayı atmışlar. Bu peygamberi iyi anlayalım, kızlara ne verdi, kölelere ne verdi, esirlere ne verdi? Hz. Peygamberin elinden eteğinden tutalım. Cahili Araplar ona sahip çıkarak nasıl kurtulduysa bizler de öyle kurtulalım."

 

"Hayatınızda Peygamber yoksa sıfırsınız"

Irkçılığın, kavmiyetçiliğin insanı kurtarmayacağını, tek kurtuluşun Hz. Peygamberi tanımak olduğunu söyleyen Göktaş, sözlerine şöyle devam etti: "Ey Türk milleti, eğer Hz. Muhammed olmazsa siz sıfırsınız. Ey Kürtler, Ey Araplar eğer Hz. Muhammed yoksa hayatınızda sıfırsınız."

Mehmet Göktaş'ın konuşmasının ardından etkinlik Molla Nizamettin Yaçin'in okuduğu dua ile son buldu.(İLKHA)

Editör: Haber Merkezi