12 Haziran Seçimleri bitti. Bismil'de Bir bakan da var. Artık Bismilin sorunlarına el atması gerekir. seçimde kazananın her demde yinelediğimiz gibi yine Bismil olması en büyük  arzu ve dileğimizdir. Bizim seçilip vekil olarak Ankara'ya göndereceklerimizden tek isteğimiz her milletvekilinin fikir ve zikirleri ne olursa olsun Diyarbakır ve Diyarbakır halkına hizmeti ön planda tutup birbirleriyle kısır döngüler içine girmemeleridir.

            Her şeyden önce gerek iktidar milletvekili olsun gerekse de muhalefet vekili olsun Diyarbakır’ı temsil edenlerin birbirlerine yaklaşımı insani olmalı ve birbirlerine karşı kin duymama gibi bir erdemlilik içinde olmaları en büyük dilek ve temennimizdir. Seçim çalışmaları dönemine girdiğimiz bugünlerde milletvekili adaylarımızın sağduyu ile hareket etmeleri Bismil’de huzurun devamı adına üzerlerine düşen sorumlulukla hareket etmeleri dileklerimizin başında yer alan bir istemdir.


Her türlü fikir ayrılıklarını bir kenara bırakıp ilimizde fakru zaruret içinde yaşam mücadelesi veren insanlarımızın yaşam standartlarının insana yaraşır bir düzeye ulaşmasına katkı sağlamak vekaletini verip meclise göndereceğimiz vekillerimizin olmazsa olmaz görevi ve sorumluluğu olmalıdır. İşte asıl o zaman vekaletimizi verdiğimiz hemşerilerimiz bizlere karşı olan görevlerini yapmış olurlar diye düşünüyorum.

Bu yüzden havasını soluduğumuz suyunu kana kana içtiğimiz güzelim Bismillimizi elbirliğiyle kalkındırmak hepimizin de en büyük görevidir, Bismil’de çok şeyler alıp hiç bir şey vermek istemeyenlerin Bismil halkına karşı sorumluluklarını yerine getirmediği gibi halkımıza karşı da vefa borcunu ödememiş olurlar. Bismil çok güzel bir ilçedir. Geleceği parlaktır. Verimli topraklara sahip, ortasında Dicle nehri akmaktadır. Her yeri ovadır. Güzel havası, suyu vardır.

Halkımıza ile ilimize karşı gereken görevlerini yapma erdemliliğini göstermeleri gerektiğini kesinlikle göz ardı etmemelidirler.

Bismilli seven Bismil halkına karşı sorumluluklarının bilinciyle hareket edenleri Bismil halkı dün olduğu gibi bundan sonra da bağrına basacak ve kendisine en onurlu görevi vermekten asla kaçınmayacaklardır.

Bundan kimsenin kuşkusu olmasın yeter ki vekalet verilenler halkın vekaletini kendi namusu ve onuru gibi görme özverisinde bulunsun.