Bismil hükümet konağı toplantı salonunda düzenlenen programa Kaymakam Turgay Gülenç ,İlçe milli eğitim müdürü Aydın Ak, İlçe Tarım Müdürü Remzi Çekiç, Belediye encümeni Mahmut Vural ve mahalle muhtarları katıldı. 
Toplantıda konuşan kaymakam Güleç; “Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki belediyelerin teröre olan mesafelerinden dolayı bakanlık tarafından Bismil belediyesine kayyum atanmıştır.
Gönül isterdi ki ülkemizde demokratik kurumlar görevlerini layıkıyla yerine getirip, hizmet vere bilsin ama bu kurumlar görevlerini layıkıyla yerine getirmediler. Bu yüzden bugün buradayız.” Şeklinde konuştu.
Yapılan toplantıda mahalle muhtarlarının sorunlarını dinleyen kaymakam Turgay Gülenç; Kaymakamlık ve belediyenin gücü ile tüm mahallerimizin sorunlarını biran önce bitirip daha güzel bir hizmet vermeyi hedefliyoruz.
Bundan sonraki süreçte de vatandaşlara iç içe olacaklarını belirten Gülenç, "Vatandaşların sıkıntılarını dinlemeye, yapacaklarımızı kanunlar ve yönetim kavramı çerçevesinde gerçekleştirmeye gayret edeceğiz. Umut ediyorum burada eksik olan hizmet, devlet ve yerel yönetim ilişkisini düzeltip, kalplerin kırıklığını giderip gönülleri bir araya getirerek hizmetle taçlandıracağız" dedi.
Daha sonra toplantıya katılan muhtarlar tüm sorunlarını dile getirip karşılıklı görüş alışverişinde bulundular.

Köseli köyü Muhtarı Metin Altunsöz, Bismil kaymakamı ve Bismil Belediye başkanı Turgay Gülenç'ten Köseli okulu öğrencileri için halı saha ihtiyacı olduğu ifade etti. Belediye başkanı Gülenç, Köseli mahalle okuluna halı saha yapacağını ifade etti. 


Toplantı sonrası konuşan Bismil Karacık mahalle muhtarı Ömer Çalın; Muhtarlar olarak tüm sorunlarımızı dile getirdik. Karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. Kaymakam daha büyük sıkıntılarımızın da çözümü noktasında elinden geleni yapacağını söyledi. Burada toplanmamız bizi dinlemesi bile bizim için büyük mutluluk oldu" diye konuştu.

001.jpg
03-056.jpg

Editör: Haber Merkezi