Şehit yakınlarını, Diyarbakır Havalananında Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Kerem Süleyman Yüksel, Ak Parti Bismil İlçe Başkanı Mehmet Kızılkaya ve şehit aileleri karşıladı.

Şehit babası, şehit annesi ve şehit kardeşlerinde aralarında bulunduğu toplam 33 kişi, 20 gün önce düzenlenen uğurlama töreni ile umreye gönderildi. Kutsal toprakları ziyaret eden şehit yakınları bugün kente döndü. Şehit yakınları kendilerini karşılamaya gelen aileleri ile hasret giderirken duygusal anlar yaşandı.

Şehit yakınlarını Diyarbakır havalananında karşılayan Başkan Yüksel, Belediye olarak, şehit ve gazi yakınlarını umre göndermenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, “Bismil’de oturan Şehit yakınlarımızı Kutsal topraklara gönderdik. Annelerimiz ilk kez kutsal toprakları ziyaret ettiler. Devletimize, milletimize dua ettiler. Allah ibaretlerini kabul eylesin. Bu vesile ile tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun. Emanetleri emanetimizdir. Biz onların yakınlarına en iyi şekilde sahip çıkmaya gayret göstereceğiz” diye konuştu.

Umreden dönen şehit yakınları ise, manevi açıdan çok büyük bir değere sahip atmosferde olmanın mutluluğu içerisinde olduklarını belirterek, “Maddi durumlardan dolayı hayal bile edemediğimiz Umre’ye gitmemize vesile olan Belediye Başkanımız Sayın Kerem Süleyman Yüksel’e teşekkür ediyoruz. Allah Razı olsun. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

01-011.jpeg02-017.jpeg03-012.jpeg04-007.jpeg

Editör: Haber Merkezi