Bismil esnafının merakla beklediği İstasyon Caddesindeki uygulanan kısıtlamayla ilgi konuşan Bismil kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Kerem Süleyman Yüksel, İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından Kovid-19'un yayılmasını önlemek, virüsün vatandaşların sağlığına olumsuz etkilerini asgari seviyeye düşürmek ve salgınla en etkili mücadele olan sosyal mesafeyi sağlamak amacıyla yol araç trafiğine kapanmış ve tedbirler alınmıştır. 
Alınan tedbirler hiçbir şekilde keyfi bir uygulama değildir. İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan kararladır.
Zorunlu işi olmayanların İstasyon Caddesindeki yoğunluğunu azaltmayı amaçladıklarını ifade eden Yüksel, vatandaşların sosyal mesafe kuralına azami özen gösterilmesi için girişleri kontrol altına aldık.
İstasyon caddesinde sokağa çıkma yasağı olan 20 yaş altı ve işi olmayanların eski alışkanlıkları yüzünden bu caddeyi fazla kullandığını gördük, önlem olarak istasyon caddesinde bulunan ara sokakları kapatarak giriş ve çıkışları kontrol altına alıp, yoğunluğu azalttık ve maskesiz girişlere yasak getirdik.
Yüksel, Market, manav, fırın işyerleri hariç diğer tüm esnafların 
Düzenlemeyle saat 08:00-18:00 olan çalışma saatleri, 0800-22-00 olarak değiştirildi.

Ülke olarak normalleşmeye gidiyoruz. 
Kaymakam Yüksel, normalleşme sürecine giriyoruz, İstasyon caddesi için kısıtlama ne zaman kalkar onu bilemem ama ülke olarak bir normalleşme sürecine girdik,  İl Hıfzıssıhha Kurulunun alacağı kararlar sonucu istasyon caddesindeki kısıtlamalar kalkabilir.
Esnaflarında bu konu duyarlılık göstereceğine inandıklarını ifade eden Yüksel, "Zorunlu olmadıkça evlerimizde kalalım, kalabalık ortamlardan kaçınalım, getirilen sınırlamalara mutlaka uyalım." dedi.

Yüksel’de 65 yaş üstü vatandaşlara teşekkür 
Kaymakam Yüksel, “Kısıtlama getirilerek uzun süre evlerinde kalan 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın gönüllü olarak evlerinden çıkmayarak, hassasiyet gösteren ve uyarıları dikkate alan, sosyal mesafe kurallarına uyan Değerli vatandaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 
Bu süreçte 20 yaş altı gençlerimiz lütfen kurallara uysunlar, 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın göstermiş olduğu hassasiyeti onlarında göstermesini bekliyoruz dedi.


 

Editör: Haber Merkezi