Bismil Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel “ Bismil’de hastaneye ücretsiz ulaşım sağlayan iki otobüs kayyum tarafından geri alındı” haberi ile ilgili basın açıklamasında bulundu. Kaymakam Yüksel, bu hizmetin ilk defa Bismil Kaymakamlığımızca Belediye Başkan Vekilliği döneminde ücretsiz hastane servisi başlatılmıştır, vurgusunu yaptı. 

Bu hizmetin ilk olarak Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun talimatıyla yapıldığını açıklayan Kaymakam Yüksel  “Bismil’de vatandaşlarımızın hastaneye ulaşım ihtiyacı konusunda 18.01.2018 tarihinde İlçemizi ziyaret eden Sayın Valimiz Hasan Basri Güzeloğlu'na iletilmiş ve Sayın Valimizin talimatları sonucunda Bismil Kaymakamlığımızca Belediye Başkan Vekilliği döneminde ücretsiz hastane servisi başlatılmış ve 31 Mart 2019 tarihine kadar kiralanan minibüslerle ulaşım hizmeti verilmeye devam edilmiştir,” açıklamasında bulundu. 

31 Mart Yerel seçimlere kadar devam eden bu hizmetin halkın yoğun tepkisi sonucunda HDP’li Belediyesi tarafından tekrar başlattığını belirten Kaymakam Yüksel “Seçim sonrası HDP'li Belediye Başkanının göreve gelmesiyle hizmet iptal edilmiştir. Vatandaşlarımızdan gelen yoğun tepki sonucunda  Büyükşehir Belediyesine ait olan otobüslerin Bismil Belediyesine tahsis edilmesiyle hizmet verilmeye ancak başlanabilmiştir” açıklamasında bulundu. 

Bu hizmetin kesintisiz bir şekilde devam edeceğini açıklayan Kaymakam Yüksel “Vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıran bu çok önemli hizmetin Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz Hasan Basri Güzeloğlu’nun talimatlarıyla Büyükşehir Belediyesine ait olan otobüsler Büyükşehir Belediyesi denetim ve gözetiminde daha kaliteli ve sürekli hizmet vermeye devam edecektir ”açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi