Bismil’de yapılmış ve yapılacak olan hizmetler konusunda soru cevap şeklinde basınla görüş alışverişinde bulunan Kaymakam Yüksel “Bismil’de bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sosyal sorumluluğumuzu bilerek halkın yararına projeler üretip hayata geçirmeye devam edeceğiz” dedi.

Yüksel” İlçe Merkezinde Ek Poliklinik Hizmeti”

Bismil Belediyesi olarak sosyal belediyecilik konusunda önemli projelere imza attığını söyleyen  Yüksel, “Belediye olarak bizden önce meslektaşım tarafından başlatılana hizmetlerimizi biz devam ediyoruz. Hastanemiz uzak olması sebebiyle saat :7:00 dan gece 00:00 kadar 10 dakika da bir ücretsiz hastane servisimiz var.  Vatandaşımızı hastanemiz uzak olması hesabıyla bir nebzede olsa Belediye olarak yardımcı olduk.

Başka bir projemizde bazı sağlık hizmetlerimizin ( Kadın doğum, çocuk) özelikle poliklinik ihtiyacı çok olan bölümlerin vatandaşımıza zahmet vermemek amacıyla ilçe merkezine Hastanemize bağlı bir birim açmayı planlıyoruz” dedi.

“2 Ay İçerisinde İlçe Emniyet Müdürlüğü Taşınacak”

İlçe Emniyet müdürlüğü, yeni hizmet binasına taşınmasıyla beraber yerine büyük bir kent meydanı yapılacağını söyleyen Başkan Yüksel” İlçedeki trafiği azaltmak ve ilçe merkezin de büyük bir meydan açmak için Belediyemiz tarafından yaklaşık 12 milyon TL ile yapılmış olan hizmet binası tamamlanmış olup, sadece Milli Emlak genel müdürlüğü tarafından trampa işlemleri devam ediyor. Önümüzdeki günlerde trampa işlemleri bitikten sonra Emniyet binası ile yeni Belediye hizmet binasını takas edeceğiz. Ek olarak ta Hakim – Savcılık lojmanları ve Emniyet lojmanları olmak üzere 20 şer daire olarak 2 blok daha yapıldı.  Trampa işlemleri bitikten sonra Emniyet binası ve Kaymakamlık lojmanları kalkacak yerine yer altı otoparkı ve kent meydanı belki millet bahçesi olacak şekilde hizmete açmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

İlçemizde çalışmaları devam eden Doğalgaz ve Elektrik tellerinin yer altına alınmasıyla beraber yol ve kaldırım çalışması bittikten sonra ilçenin çehresini değişeceğini söyleyen Başkan Yüksel konuşmalarına şöyle devam etti.

“Kişi Başına Düşen Yeşil Alan Miktarı 2 ye Çıkarttık”

20 Ay kısa süre içerisinde kişi başına düşen yeşil alan miktarını 2 ye çıkardığını söyleyen Başkan Yüksel, “Kent meydanı eski belediye yerine yapılan park ve Şehitkamil Belediyesi tarafından yapılan kardeşlik parkı ile birleştirilerek büyük bir meydan parkı oluşturmayı hedefliyoruz.

Kayyum olarak belediyeyi devir aldığımızda sadece 3 tane park vardı.  20 aylık süre zarfında 14 tane park daha yapıldı. Kardeşlik parkı ile beraber eskiye göre kişi başı düşen yeşil alan miktarı yüzde yüz artırdık.

Kırsal mahallelerimizde çevre düzenlenmesi, yaptığımız yerlerde çocuk oyun grupları da yapmayı hedefliyoruz”, dedi.

“20 Ayda Yaklaşık 100 Milyon Yatırım Yaptık”

Devam eden projelerimize rağmen belediyemizin herhangi bir borcu olmadığını belirten Başkan Yüksel,  Neredeyse 20 aylık süre zarfında yaklaşık 100 milyon liralık yatırım yaptık.

2018 yılın da 200 bin m2 karelik 6 milyon bedelle kilitli parke çalışmamız devam ediyor.

 

Yüksel” Bu Dönemin En Büyük Kazanımları Vatandaşlarımızdır”

Vatandaşlarımızı hizmette alıştırdıklarını söyleyen Başkan Yüksel,”Bu dönenim en büyük kazanımları vatandaştır.  Bizden sonra gelen Başkanlardan vatandaşlarımız artık hizmet isteyecektir. Kırsal mahallelerde çöp toplama hizmeti bizimle beraber başladı. Örneğin daha önce kırsal mahallelerde çöp toplanmıyordu şuan toplanıyor. Gelen yönetim bu hizmeti sürdürmek zorundadır. Hangi parti olursa olsun bizim yaptığımız hizmetlerin üzerine başka hizmetleri de koymak zorundadır.

 5 Bin Çocuğa Yüzme Eğitimi

Bu yaz portatif yüzme havuzlarında 5 bin çocuğumuza yüzme öğrettiğini söyleyen Başkan Yüksel,” Eski den Dicle nehirde tehlikeli ortamlarda yüzen çocuklarımız vardı. Bu sene eğitmenler eşliğinde temiz ve sağlıklı havuzlarda hem serinlediler hem de yüzme öğrendiler.

 

“Belediye Olarak Mevsimlik Göçü Durdurduk”

Belediye olarak mevsimlik göç eden ailelere verdiğimiz sebze tarlaları ile ilçede mevsimlik göçü minimum seviyeye indirdiğini söyleyen Başkan Yüksel, ”Özelikle mevsimlik işlerde çalışan ailelerimize bu sene başka yere çalışmaya gitmeyin dedik,  devletin tasarrufunda bulunan araziler ve bir kısmı da belediyemizce kiralanan tarlalarda gider Belediyemize ait olmak üzere kendi sebze tarlasında çalışarak para kazanın dedik.

Bu sene toplam 70 ailemize 500 dönüm sebze tarlayı tahsis ederek ortalama her ailemiz 40 bin lira kazanmış oldu. Önümüzdeki sene de bu projemiz devam edecektir ”dedi.

“Belediye Olarak Her Zaman Şehit Ailelerimizin Yanındayız”

Belediye olarak her zaman şehit ailelilerimizin yanında olduğunu belirten Başkan Yüksel “Geçenlerde 45 şehit ailelerimize Doğu ve Karadeniz gezisi düzenledik. Önümüzdeki hafta İlçe Müftümüzün rehberliğinde 33 şehit yakınlarını umreye göndereceğiz.  Ayrıca geçen kurban bayramında her şehit ailemize bir koç hediye ettik”, dedi.

 

Sosyal Belediyecilik projeleri hakkında açıklamalarda da bulunan Başkan Yüksel, ”Sosyal belediyecilik anlamında çok ciddi çalışmalar yaptık. Bizden önce belediye bu konuda ciddi eksiklikleri mevcuttu. Kayyum olarak Belediyeyi devir aldıktan sonra sosyal belediyecilik anlamda önemli projelere imza attık.

“Belediye Olarak İnsan Hayatının Her Kademesinde Yanlarındayız”

Başkan Yüksel, “Belediye olarak İnsan hayatının doğumundan ölümüne kadar her kademesinde yanlarındayız hizmetlerindeyiz.  Doğan bebeklerimize “ Hoş geldin” Bebek  paketleri veriyoruz. Çocukların gelişmesi açısından anaokulları çok önemlidir. Daha önce ilçemizde okul öncesi okullaşma oranı maalesef ortalamanın altındaydı. İlçemizde okullaşma oranını artırmak için Eğitime çok ciddi yatırımlar yaptık. 12 Kırsal mahallemize 12 prefabrik anaokulu yaptık.  Daha önce okullaşma oranı %50 nin altında olan ilçemiz Kayyum belediyemizin desteğiyle % 90 san çıkarttık.

İlkokul ve Ortaokuldaki çocuklarımız başta olmak üzere “ tiyatro görmeyen çocuk kalmasın” projesiyle köy okulları da dahil olmak üzere her çocuğumuzu istisnasız tiyatroyla buluşturduk. Yakın zaman da uyuşturucu ile mücadele konusunda eylem planımız olacaktır.

İlçemizde Aile Destek merkezi sayısını 3 çıkarttık.  Aile destek merkezlerinde Belediyemiz ile beraber kadınlara yönelik ciddi projeleri hayata geçiriyoruz. ”şeklinde konuştu.

22 Adet 4-6 Yaş Arası Kuran Kurslarına Tam Destek

4-6 yaş arası Kuran Kurslarına büyük destek verdiğini belirten Başkan Yüksel” Belediyemizin desteği ile İlçe Müftülüğümüzün bünyesinde 22 adet 4-6 yaş arası kuran kurslarını açtık. Bu kurslarda şuan 500 e yakın çocuğumuz temel İslami eğitim alıyor. Burada Belediyemiz olarak kira, malzeme ve araç gereç desteği sağlıyoruz”, dedi.

“Her Mahallemizde Yas Evi Var”

Hemen hemen her mahallemizde taziyeevi olduğunu söyleyen Başkan Yüksel, “Bölgemizde taziye kültürü yüksek olduğu için hemen hemen her mahallemizde taziye evi var. Belediye olarak sıfırdan yaptığımız taziyeevi de var, köylülerimizle beraberde yapılan taziye evlerimizde mevcuttur. Belediye olarak doğumdan ölümüne kadar vatandaşlarımızın yanların olduğumuzu gösteriyoruz.

Vatandaşlarımız yerel yönetimler ile her zaman iç içe olması gerektiğini belirten Başkan Yüksel”  Vatandaşlarımız yola bastığında yol temiz olacak, çeşmeyi açtığında su temiz akacak, çöpünü attığında çöpünü orda alacak yani kısacası yerel yönetimler halkla iç içe olması gerekir”, şeklinde konuştu.

Halk Kütüphanesi İçin Çalışmalarımız Devam Ediyor

Göreve başladığımdan beri gündemimiz de olan konulardan bir tanesi de halk kütüphanesi olduğunu söyleyen Başkan Yüksel, “ Halk kütüphanemiz var ama tabeladan mevcuttur. Bizden önce değerli meslektaşım başlattığı bir projenin tamamlanması bize nasip oldu. Sadece bu sene Belediye olarak 9 tane Z kütüphane yaptık. Emsal teşkil etti diğer okullarımıza da talepler gelmeye başladı. Yetiştirebilirsek taleplerini karşılayacağız. Tabi  bu halk kütüphanenin yerini asla tutmaz. Halk kütüphanesi için şuan Kültür ve Turizm müdürlüğümüz ile yazışlarımız devam ediyor. Onlarda bizden bir yer talep ediyorlar. Güzel bir yer belirlediğimiz taktirde ilçe halk kütüphanemiz olacaktır”, dedi.

Aş evimizden 300 Aileye 2 Öğün Yemek Hizmeti

Belediyemiz bütçesine oranla Eğitime büyük destekleri olduğunu söyleyen Başkan Yüksel, İlçe merkezinde taşımalı eğitim kapsamı dışında olan 500 yakın öğrencimize ücretsiz servis imkânı veriyoruz.

Belediyemiz ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfi ile ortaklaşa açılan aşevimizde 300 aileye günde 2 öğün yemek evlerine kadar servis ediyoruz. Ramazan aylarında bu sayı 1000 e yaklaşıyor” dedi.

Başkan Yüksel” Vatandaşlardan ricamız, bizden sonraki yerel yönetimlerde de talepkar olsunlar”

Soru cevap şeklinde biten konuşmanın sonunda açıklamalarda bulunan Başkan Yüksel,” Belediye olarak elbette eksiklerimiz vardır. Eksiklerimizi tamamlamaya gayret ediyoruz. Vatandaşlarımızdan isteğimiz biz devletiz devlet olarak bu hizmetlerimizi yapıyoruz. Bizden hizmet talep etsinler ve bizden sonraki yerel yönetimlerde de talepkar olsunlar. İnşallah onlar bizim yaptığımızdan daha iyisini yaparlar. Umarım Vatandaşlarımız önümüzdeki yerel seçimlerde de bizden daha iyi görev yapacak bir Belediye Başkanına kavuşacaklar” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi