Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hazma Türkmen, Ulusal ve yerel basın mensupları ile bir araya geldi. Milli Eğitim konferans solunun da basınla bir araya gelen Kaymakam Türkmen, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Evlilik okulunun açılışı yapıldı
Kadına yönelik şiddetin son bulunması için Bismil İlçe Kaymakamlığı ve belediyesi öncülüğünde Evlilik Okulunun açılışı gerçekleşti.

02-264.jpg
Açılışa Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan vekil Hamza Türkmen, AK parti Bismil ilçe Başkanı Veysel yağmur, kurum amirleri ve eğitim gören kursiyerler katıldı.
Bismil Kaymakamlığı ve Belediye öncülüğünde, kardeşlik parkında bulunan evlilik okulda haftanın belirli günlerinde eğitim verilecek. Evlilik okuluna nişanlı çiftler ve iki yıllık veya daha kısa süre evli çiftler katılabilecek. ‘Okuldan mezun olan çiftlere’ sertifika ve çeşitli hediyeler dağıtılacak. 
Evlilik Okulunun açılışında konuşan Kaymakam Türkmen, "Özelikle kadına yönelik şiddetin gündemde olduğu bu hassas konu döneminde kadına yönelik şiddeti azaltmayı, aile içindeki sorunları daha iyi bir şekilde çözülmeyi amaçlıyoruz. 
Çiftlerin ilişkilerine yönelik yaklaşımlarına yardımcı olması amacıyla açılacak okulda, etkili iletişim, öfke kontrolü, empati, ben dili, sağlıklı ebeveyn ilişkileri, dinimizde evlilik ve aile hayatı, evlilikte ibadetin yeri ve önemi, temizlik ve hijyen, sağlıklı beslenme, aile bütçesi hazırlama ve sürdürülebilirliği, doğru alışveriş usulleri ve dinimizde israf, güvenli internet ve dolandırıcılardan korunma gibi evlilik hayatı için hayati önem taşıyan konular işlenecek “dedi.

Gebelik okulu Açılış Töreni ve Kurdele Kesimi Yapıldı
Bismil Kaymakamlığı ve belediyesi bünyesinde açılan gebe okulları, gebe adayı/yakınlarına doğum öncesi, doğuma hazırlık, doğum ve doğum sonrası döneme ilişkin eğitim ve danışmanlık hizmetleri sunuyor.
Gebelik okuluna ziyarette bulunan Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan vekil Hamza Türkmen ve AK parti Bismil ilçe Başkanı Veysel yağmur, okulunda alına hizmetleri yerinde inceledi.

200-005.jpg
Temel amacın; bireylerin kendilerini anne ve babalığa hazır hissetmelerini sağlamak ve eşlerin arasında güçlü ilişkiler ve verimli bir iş birliği oluşturmak, anne adayına doğum eylemiyle baş etmeyi öğretip olumlu bir doğum deneyimi kazandırabilmek, doğum şekline karar vermek konusunda kişinin kendisini güçlü hissetmesini sağlamak, anneye bebek bakımına yönelik beceriler kazandırmak, gebenin doğum sonrası dönemde rahat bir lohusalık geçirmesini sağlamak olan Gebe Okulu’nda ayrıca gebelikte tehlike belirtileri ve doğum sonrası gebelikten korunma konularında da eğitimler verilecek.

Program gebelik okulu yanında bulunan çiçek serasında yapılan ziyaret sonrası sona erdi.

09-008.jpg

10-027.jpg011-001.jpg

Editör: Haber Merkezi