Kaymakam Turgay Gülenç’i Gazetemiz imtiyaz sahibi Mekin Çelebi ve Yazı işleri müdürü Mesut Aslan karşıladı.
Bismil ilçesinin dünü, bugünü ve yarını konularının masaya yatırıldığı sohbette, basının daima yol gösterici ve ilçenin eksikliklerini biz yetkililere duyuran bir vasıta olduğunu söyleyen Kaymakam Gülenç, “Basın bizlere yapıcı olarak hatırlatmalar yapar. Bizler de o konuların üzerine yapıcı olarak gideriz” şeklinde konuştu.


Bismil için yeni projelerimiz var
Bismil Kaymakamı ve Belediye başkanı Turgay Gülenç, bu yıl ve önümüzdeki yıllar içinde hayata geçirilecek önemli projeleri, Bismil Haber Gazetesinde açıkladı. 
Kaymakam Gülenç, yaptığı açıklamada, ilçe merkezinde artan araç trafiğiyle günümüzde ortak bir problem haline gelen otopark sorununu bir nebze de olsa çözebilmek için arayışlar içerisinde olduklarını söyledi.
Gülenç, "Bismil'deki otopark sorununa neşter vurmak için çalışmalarımız başladı. Otopark sorununu kökünden çözmek mümkün değil ama şehir merkezindeki artan trafik yükünü bir nebze de olsa hafifletebilmek için çareler arıyoruz.
Belediye olarak yine bir ilke imza atarak, ilçe merkezine bir katlı otopark yapacağız.

Meydan park projesini hayata geçireceğiz”
Bismil’de sosyal alanlar anlamında büyük çalışmalar yapılacağını  belirten Kaymakam Gülenç, Belediye binasının yerine yapacağımız meydan park  ile ilçemiz modern bir görünüme kavuşacak ve Bismille gelen bu meydana uğramadan gitmeyecek .”  dedi.

Engelliler İçin Hazırlanan Proje Hayata Geçiyor
Kaymakam Gülenç, Engelliler için ilk etapta bir alan yapacaklarını, bunu diğer projelerin izleyeceğini müjdeleyen Gülenç, "Kaymakamlık ve Belediye olarak güzel bir proje hayata geçirip engellilerimize sahip çıkacağız. Bismil, engellilerin engelsiz yaşadığı bir ilçe olacak." dedi.

Yeni Parklar Yapılacak.
Mahalle parkları ile birlikte ilçenin dört bir yanındaki çocukların rahatça oynayabilecekleri alanları kazandıracaklarını belirten Gülenç, “Çocukların parklarda mutlu olduğu bir Bismil inşa etmek istiyoruz. 
İlçelerin kimliklerini oluşturan en önemli unsurlardan birinin parklar olduğuna değinen Gülenç, “Bu bakımdan parklarımızı önemsedik. Mevcut olanı korumaya, olmayan yere yapmaya, sayılarını çoğaltmaya ve Bismil ilçesini parklar şehri haline getirmeye gayret ettik, ediyoruz” dedi.

Bismil Doğalgaza Kavuşacak. 
Bismil Kaymakamı Turgay Gülenç, Bismil halkının uzun zamandır beklediği doğal gazın gelmesi için yaptıkları çalışmaların netice verdiğini Sayın Cumhurbaşkanımızda Diyarbakır mitinginde de bu müjdeyi Bismille verdiğini hatırlatan Kaymakam Gülenç, bu yıl doğal gazın ilçe merkezinden bir veya iki mahalleye hizmet verileceğini, önümüzdeki 2018 kış ayına kadar tüm hane halkına ulaşacağını söyledi.

Gazetemiz imtiyaz sahibi Mekin Çelebi  Kaymakam Turgay Gülenç’e nezaket ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi. Kaymakam Gülenç daha sonra gazete çalışanlarımızla tokalaşarak gazetemizden ayrıldı. 

Editör: Haber Merkezi