Bismil’de yaptığı hizmetlerle Bismillilerin gönlüne taht kuran ilçe Kaymakamı ve Belediye Başkanı Turgay Gülenç, İçişleri Bakanlığı tarafından geçici görev ile Çorum Vali Yardımcılığına görevlendirildi. 
 “İLK”’lerin ve “EN’lerin belediyesi olma yolunda Bismil’de önemli çalışmalara imza atan Bismil Kaymakamı Turgay Gülenç’in yerine ise Kastamonu Taşköprü Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel atandığı öğrenildi.
14 Aylık Süre Boyunca Birçok Dev Projelere İmza Attı
Bismil’de 3 yıl görev yapan İlçe Kaymakamı Turgay Gülenç, Belediye başkanlığındaki 14 aylık görev süresi boyunca birçok başarılı projeye imza attı.  14 aylık Belediye Başkanlığı görev süresince ilçe halkını birçok yeniliklerle tanıştıran ve birçok dev projeleri hayatta geçiren Başkan Gülenç, yaptığı bu güzel hizmetlerinde ilçe halkının takdirini kazanmış ve halk tarafından çok sevilmişti. 
Bismil Belediyesinin Ramazan etkinlikleri kapsamında Ahmet Selçuk İlkan’nın konserinde veda konuşması yapan Başkan Gülenç, “Yaklaşık 3 yıldır Bismil’de görev yapıyorum. Üç yıldır memleketin en güzel insanlarına hizmet etmenin şeref ve gururunu yaşıyorum.  Sizler hiçbir zaman beni farklı biri olarak görmediniz kendinizden biri olarak bir kardeşiniz, abiniz ve evladınız gibi gördünüz. Ben de bu sevgiyi gördükten sonra daha şevkle ve büyük bir enerji ile sizlere hizmet etmeye çalıştım.  Güzel şeylere yaptığıma inanıyorum” şeklinde konuştu. 

“Hakkımı helal ediyorum, Sizde helal ediniz”
İlçe halkından helâlık isterken duygulanan Başkan Gülenç, “3 yıldan sonra ayrılık vaktimiz geldi. Yerime gelecek arkadaşıma nöbetimi devredeceğim. Tabii ki devlet memuru olduğumuz için zaman zaman böyle değişiklikler ve atamalar doğaldır. Salı günü aranızda ayrılacağım. Tevafuk olarak değerli sanatçımız Ahmet Selçuk ilkan ile beraber bir ayrılık gecesi gibi oldu. Bu vesile ile hepinizi Allah ısmarladık diyorum. Ben size hakkımı helal ediyorum inşallah sizlerde helal ediyorsunuz Bir kardeşinizin Çorum’da olduğunu biliniz. Buyurun çayımız ve kahvemiz her zaman sizler için hazırdır. Bismillilere kapımız her zaman açıktır.  Hepinize saygılarımı sunuyorum Allah’a emanet olunuz” diye konuştu. Başkan Gülenç’in veda konuşması sırasında bazı vatandaşlar gözyaşlarına hakim olamadı.
İlçeye çok büyük katkıları oldu
Bismilliler tarafından oldukça sevilen Kaymakam Gülenç’in çıkan tayin haberine oldukça üzüldüklerini belirten Bismilli vatandaşlar “Kaymakamımızı çok seviyoruz. Görev süresi boyunca ilçemize çok büyük katkıları oldu. Kaymakamımızın tayininin çıkması bizleri üzse de inşallah Kaymakamımızın diğer yerlerde de daha büyük çalışmalara imza atacağına inanıyoruz. Kaymakamımıza yeni görev yerinde başarılar diyoruz.” dediler.
Kaymakam Gülenç, Salı günü ilçeden veda ederek ayrılacağı öğrenildi.

5-051.jpg

Editör: Haber Merkezi