Bismil Aile Destek Merkezi tarafından yapılan kermese Kaymakam Turgay Gülenç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak, Sivil Toplum Kuruluşları, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
 
Kaymakam Turgay Gülenç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü üzerinden yürütülen (ADEM) projeleri Türkiye genelinde altı yıldır başarı ile uygulanan bir proje olduğunu söyledi. İlçemiz deki BADEM’in hedefleri arasında kadınların ekonomik hayata katılımlarını artırarak, geleceklerini teminat altına almalarını sağlamanın yanında beceri ve yeteneklerini doğrultusunda onlara mesleki eğitimler vermek olduğunu söyleyen  Gülenç, Kente göç eden ailelerin yaşadıkları problem ise kent yaşamına uyum sağlayamama ve ekonomik istikrar ulaşamamadan kaynaklanan sıkıntılardır. Bu durumun en ağır yükünü çekenler ise kadınlardır. Kadınlarımızın ekonomik hayata katılımlarını artırmak, geleceklerini teminat altına almalarını sağlamalarına yardımcı olmak, beceri ve yeteneklerini doğrultusunda onlara mesleki eğitimler vermek, aile ekonomilerine katkılarını artırmaya katkı sağlamaktır, dedi.

Kermesle ilgili bilgi veren Aile Destek Merkezi Müdürü Remziye Budak, kursiyerlerin 8 aylık çalışmalarından sonra elde edilen ürünlerin sergilendiğini belirterek, "Bir yıl boyunca sürecek olan kursumuzun 8'inci ayında elde edilen ürünleri sergiledik. Tüm ürünlerimiz kursiyerlerimize aittir. Aile Toplum Merkezi kadınlarımızın meslek öğrenmeleri açısından önemli bir yer olduğunu düşünüyorum. Kadınlarımız gelip burada kendileri mesleki anlamda geliştirebilirler. Bu kermesi düzenlememizde bizlere yardımcı olan başta Kaymakamımız Sayın Turgay Gülenç ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi

Editör: Haber Merkezi