Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Edindirme Kursları (DİSMEK) birçok kişiye ekonomik kazanç sağlamaya ve meslek edindirmeye devam ediyor. Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’nda açılan ve kaybolma tehlikesiyle karşı karşıya olan sepet örücülüğü ile kilim dokuma kursları sayesinde meslekler yeniden canlandırılıyor. Kurslarla mesleklerin yeni nesillere aktarılması sağlanırken, ayrıca kadınlar ekonomik kazanç elde ediyor. İŞKUR işbirliğinde günlük 35 TL ücretli şekilde, hafta içi 5 gün devam eden kurslardan toplam 24 kadın faydalanıyor. Kurs süresi boyunca kadınların, Genel Sağlık Sigortaları da yatırılıyor.

Geçmişte ihtiyaç, günümüzde daha çok aksesuar amaçlı üretilen sepetler ve günlük yaşam içinde birçok evde hala kullanılmaya devam kilim kurslarında kursiyerler, meslekleri A’dan Z’ye öğreniyor. Kurs süresi boyunca öğrencilere, temel iletişim, müşteriye yaklaşım ve meslekteki gelişmeler hakkında da bilgiler veriliyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin açmış olduğu sepet örücülüğü ve kilim dokumacılığı kurslarını başarıyla tamamlayan öğrencilere, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı sertifika dağıtılacak.

Editör: Haber Merkezi