Antalya’da bir mermer atölyesinde işçi olarak çalışan Mustafa Şimşek (25), 2008’de, içinde kimlik kartının da olduğu cüzdanını kaybetti.

Şimşek’in kimliği kötü niyetli şahıs ya da şahısların eline geçti. 2009’dan itibaren Şimşek’in evine, adına düzenlenmiş GSM faturaları gelmeye başladı. Şimşek, faturaların artması ve evine icra gelmeye başlaması üzerine Antalya Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. GSM hattı çıkaran şahısların güvenlik kamerası görüntülerine ulaşılmasına rağmen bugüne kadar bir sonuç alınamadı.

Şeker hastası annesi Zeliha Şimşek (61) ile birlikte yaşayan Mustafa Şimşek’in adına düzenlenmiş 11 GSM faturası, 2 sabit hat faturası, bir de kablolu yayın bulunuyor. Faturaların parasal büyüklüğü yaklaşık 20 bin lirayı buluyor.

İlk fatura geldiğinde çok önemsemediğini ve yanlışlık olduğunu düşündüğünü belirten Şimşek, “Hatların benim olmadığını ispatlamak ve iptal edilmesi için çok uğraştım. Artık benim olmadığı anlaşıldı. Bu nedenle adıma GSM hattı açılmıyor. Ancak şimdi de başka şehirlerden farklı kurumlara ait faturalar gelmeye başladı. Artık bu durumdan kurtulmak istiyorum.” diye feryat etti.

Antalya 1’inci, 2’inci, 11’inci ve 15’inci icra mahkemelerinde 20 bin liralık icra dosyaları olduğunu anlatan Şimşek, her icra dilekçesinin ardından avukatlarla buluşarak durumu anlattığını ve haklılığını kendi çabalarıyla ispatladığını anlattığını ifade etti.
“Ömür boyu böyle mi sürecek?" diye soran Şimşek, "Bu şahıslar her kimse 2 yıldır yakalanmalarını bekliyorum. Psikolojik olarak yoruldum. Amacım bu durum kökten kalksın, kimliğimi geri versinler.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi