Bismil Dicle Mahallesinde oturan evli ve 3 çocuk babası Barış İlhan 10 yıl önce kaybettiği nüfus cüzdanı başına dert oldu. Kimliğini kaybettiğini fark eden Barış İlhan, gazeteye ilan verip daha sonra Nüfus Müdürlüğü’ne giderek 2002 yılı içinde kimliğini tekrar çıkartırdı. İlhan’ın kimliğini bulan kişi ya da kişiler ise 2003 yılında Diyarbakır'da bir şirket kurdular şirket ortağı olarak görülen Barış ilhan'nın başı şuaralar dertte.
 

Adıma açılan şirketin vergi borcu çıktı.
Herkesin ibret alması ve tedbirli olması için yaşadıklarını paylaşan İlhan, “2002 Yılı Eylül ayı içerisinde Diyarbakır’a  sebze götürdüğüm sıralarda cüzdanım çalındı.  Bismil’e döndüm. Zaman kaybetmeden ilk mesai gününde Nüfus Müdürlüğü’ne müracaat ederek nüfus cüzdanımın kaybolduğunu beyan ettim ve yeni nüfus cüzdanı hazırlanarak verildi. Gazete ilan verdim ama gazete ilanını kaybettiğim için sorun yaşandım.
Aradan geçen yaklaşık 10 yıllık zaman içinde herhangi bir sorun yaşamadığını ifade eden Barış İlhan, “Ancak Emniyet Müdürlüğü’nden telefonum arandı ve şüpheli sıfatıyla ifade vermek üzere karakola davet edildim. Karakola gittim ve konunun detayını öğrendiğimde şok oldum.
Açılan şirketin vergi borcu 15 bin TL şuanda çalışmıyor zor bir durumdayım üzerime atılı bulunan suçu kabul etmediğimi beyan ettim, tutanağa geçildi, imzaladım. Bir sürü resmi işlemler. Üzerine yaşanan vakit kaybı, can sıkıntısı. Başıma gelen bu olayı insanlarımıza ibret olması amacıyla anlattım. Siz siz olun kimliğinize kutsal bir emanet gibi sahip çıkın.” ifadelerini kullandı.
 

Editör: Haber Merkezi