Bismil’de Ramazan ayında bastıran kavurucu sıcaklıklar, vatandaşları klima ve vantilatörlere yöneltti.
Haziran ayında mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcaklıklar, klima ve vantilatör satışlarını artırdı. Klima ve vantilatör satışı yapan iş yerleri, artan talep karşılamada yetersiz kalırken, mağazalarda taleplerinin karşılanması için yoğun mesai harcanıyor.

'Son bir hafta Klima satışları hızlandı'
Sıcaklığın artmasıyla beraber klima satışlarında büyük bir artışın yaşandığını belirten klima satıcısı Mustafa Önen ise özellikle son bir haftadır klima satışlarının hızlandığını belirtti.

Klima alırken nelere dikkat edilmeli?
Yaz geldi çattı, havalar da ısınmaya başladı. Yazın bunaltıcı sıcaklarında ferahlık hissi yaşamanın en ideal yolu klimalar. Yeni bir klima almayı düşünüyorsanız veya mevcut klimanızı değiştirecekseniz sizin için hazırladığımız önerilere kulak verin;

1.Satın alım sonrasında da rahat etmeniz için, Klimanızı alacağınız firmanın satış öncesi ve sonrası hizmetlerinin güvenilir olmasına, klimanız arızalandığı takdirde acil müdahale edebilecek geniş servis ağı sunabilmesine dikkat edin.
 

2.İdeal konfor koşullarına uygun bir ortam yaratmak için, klimanızı seçmeden önce uzman yetkili servis teknisyenlerinden yardım alın. Mekanınızın ihtiyacına göre daha az kapasiteli olan bir klima, verimli soğutma sağlamayacağından kompresör sürekli devrede kalacak ve bu da enerji harcamasını arttıracaktır.

3.Klimanızın kapasitesi mekanın ihtiyacından daha büyükse, ortam çok çabuk soğuyacak ve kompresör sık aralıklarla kapanıp açılacaktır. Bu durum klimanızın enerji sarfiyatını arttırdığı gibi bulunduğu mekanı fazlasıyla soğutacak ve aşırı ses yapacaktır. Büyük mekanlarda salon tipi klima, küçük mekanlarda split tipi klima kullanmayı tercih edin.  

4.Enerji tüketimini düşürmek için, yüksek enerji verim oranına sahip ve A enerji sınıfı klimalar kullanın. Klimanızın iç ortamdan dış ortama veya dış ortamdan iç ortama aktarabildiği enerji miktarının harcadığı elektrik enerjisi oranı olan EER-Enerji verim oranı ya da COP-performans katsayısı’nın yüksek olması önemlidir. Enerji verim oranı yüksek olduğu takdirde klimanız daha verimli çalışır.

5.Isıtma konusunda iyi bir klima arıyorsanız, Inverter teknolojisine sahip klimaları tercih edin. Hem soğutmada hem ısıtmada oldukça verimli olan İnverter teknolojisine sahip klimalar ile -15 derecede bile verimli ısıtma sağlayabilirsiniz. Enerji harcaması bakımından ise standart klimalara kıyasla %44’e varan oranda daha avantajlıdır.

6. Konforlu ve nem seviyesinin dengeli olduğu bir ortam yaratmak için, sağlıklı nem alma özelliği olan bir klima almayı tercih edin. Özel nem alma konumu bulunan klimalar, ortam havasını aşırı soğutmadan, yeterli nem seviyesini koruyacaktır./sağlayacaktır. Bu sayede havanın sıcak olmadığı, ancak nemin rahatsız edici düzeyde olduğu zamanlarda, üfleme ihtiyacı hissetmeden bulunduğunuz ortamın nemini alabilceksiniz.

Editör: Haber Merkezi