Süleyman Alan'ın terhis olan oğlu Veysi Alan ile memleketine dönerken Diyarbakır'da meydana gelen kazada öldüğü belirtildi.

Diyarbakır'daki kazada yaşamını yitiren Süleyman Alan ile oğlu Veysi Alan'ın yakınları Siirt'in Kurtalan ilçesindeki evlerinde vatandaşların taziye dileklerini kabul ediyor.

Kazada hayatını kaybeden Süleyman Alan'ın yakını Fahrettin Alan, Süleyman Alan'ın, Bitlis'in Mutki ilçesinde askerlik görevini tamamlayarak, askeri konvoy ile Diyarbakır Toplama Merkezine gönderilen oğlu Veysi Alan'ı karşılamak üzere Diyarbakır'a gittiğini söyledi.

katliam-gibi-kazada-hayatini-kaybeden-suleyma-3210226_o.jpg

Diyarbakır'a giden Süleyman Alan'ın toplama merkezinde oğlunu teslim aldıktan sonra Kurtalan'a dönmek üzere midibüse bindiklerini dile getiren Alan, şöyle konuştu:

"Veysi, babasının kendisini Diyarbakır'da karışlamasını istediği için Süleyman Diyarbakır'a gitmişti. Onlar yoldayken birkaç kez telefonla görüştük. Biz en son Süleyman ile görüştüğümüzde Bismil ilçesinde olduğunu bir saat sonra ulaşacağını söyledi. Kaza haberi geldikten sonra aradık ama kendilerine ulaşamadık. Olay yerine gittiğimizde cenazelerini bulduk. Bismil yakınlarında meydana gelen kazada ikisi de öldü. Terhis sevinci sadece birkaç saat sürdü. Kardeşimin evi ve bütün eşyaları 6 ay önce çıkan yangında yanmıştı. Kendisi el arabası ile hamallık yaparak, ailesinin geçimini sağlamaya çalışıyordu."

Süleyman Alan'ın oğlu Ramazan Alan da lise son sınıf öğrencisi olduğunu babası ve ağabeyinin ölümüyle hayallerinin suya düştüğünü kaydetti.

Askerde olan ağabeyi Veysi Alan'ın dönmesiyle okulunu bitirip üniversiteye girmek istediğini anlatan Ramazan Alan, "Ağabeyim gelince o çalışacaktı ben de üniversiteye gidecektim. Bu hayalim de sona erdi" dedi.

Diyarbakır-Batman karayolunda, 56 AF 155 plakalı midibüs ile 63 YU 771 plakalı briket yüklü tırın çarpışması sonucu 25 kişi ölmüş, 16 kişi yaralanmıştı.

 

 

Editör: Haber Merkezi