Amespor, şampiyonluk yolundaki en kritik maçına bugün saat 15:00’da çıkıyor.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig Kırmızı Grup’ta şampiyonluk mücadelesi veren lider Amedspor, 14 Nisan Pazar günü 3 puan gerisinde bulunan ikinci sıradaki rakibi Kastamonuspor’a konuk oluyor. Lider, Amedspor, maçı kazanması durumunda şampiyonluk yolunda büyük bir avantaj elde edecek. Diyarbakır’da ligin ilk yarısında oynanan maçı, konuk takım Kastamonuspor 1-2 kazanmıştı.

Kastamonuspor Amedspor Maçı Için Dbb’den Ücretsiz Ulaşım

Maç öncesi istatistikler

GMG Kastamonuspor ligde evinde 4 maçtır kazanıyor, evinde 6 maçtır kaybetmiyor, toplamda ise 12 maçtır yenilmiyor.

Amed Sportif ligde deplasmanda 6 maçtır kazanıyor, toplamda 7 maçtır deplasmanda kaybetmiyor, genel toplamda 10 maçtır kazanıyor, 14 maçtır yenilmiyor.

Amedspor kazanırsa ne olur? İkili averajda kim önde?

Diyarbakır Bu Maça Kilitlendi 3

Amedspor bu maçı kazanması durumunda mutlu sona çok çok yaklaşacak. Kastamonuspor’un 3 puan önünde 74 puanla ligde ligde durumda bulunan Amedspor, maçı kazanması durumunda en yakın rakibi Kastamonuspor ile aradaki puan farkını 6’ya yükseltecek ve şampiyonluk yolunda dev bir adım atmış olacak. Amedspor bu maçı kazanması durumunda geriye kalan 3 maçtan 3 puan (1 galibiyet 2 mağlubiyet ya da 3 beraberlik) alsa dahi ikili averajda önde olursa şampiyon olacak. Amedspor maçı tek farkla kazanırsa, Kastamonuspor ile ikili averajı eşitleyecek. Bu durumda genel averaja bakılacak. Amedspor genel averajda ve attığı gol sayılarında rakiplerine büyük bir fark atmış durumda. İl maçı Kastamonuspor 1-2 kazanmıştı. Amedspor tek farkla kazanırsa ikili averaj eşitlenecek. Ancak Amedspor, kazanması durumunda şampiyonluk yolunda büyük bir adım atmış olacak ve averaj hesabına gerek kalmayacak.

Maç berabere biterse ne olacak?

 Amedspor 14 Maçtır Kaybetmiyor 3

Maçın berabere bitmesi durumunda yine lider Amedspor avantajı kapmış olacak. Maç berabere biterse Amedspor aradaki 3 puanlık farkı korumuş olacak ve geriye kalan 3 maçta en kötü ihtimalle 7 puan (2 galibiyet 1 beraberlik) alsa dahi şampiyon olacak ve 1. Lige yükselecek. Maç berabere biter Amedspor geriye kalan 3 maçta 7 puan çıkaramaz 6 puan çıkarır ve Kastamonuspor kalan 3 maçını kazanırsa ikili averajda Kastamonuspor önde olduğu için şampiyon olur ve 1. Lige yükselir.

Kastamonuspor için tek yol galibiyet: Ksatamonuspor kazanırsa ne olur?

Amedspor 14 Maçtır Kaybetmiyor 4

GMG Kastamonuspor 1966 maçı hangi skorla kazanırsa kazansın ikili averajda önde olduğu için liderliğe yükselir. Kastamonuspor maçı kazanır ve önündeki 3 maçta puan kaybetmez ise şampiyon olarak 1. Lige direk yükselen taraf olur.

Kastamonuspor galibiyeti durumunda Amedspor ile puanlar eşitlenir. Bu durumda 2 takım da kalan maçlarını kazanır ve ligi aynı puanda bitirirler ise ikili averaja bakılır. İlk maçı 1-2 kazanan Kastamonuspor, her türlü galibiyette avantajı cebine koyar.

Amedspor 14 Maçtır Kaybetmiyor 5

Muhabir: (Kamuran Turgay)