Özellikle kaçak yolla piyasaya giren etlerden dolayı fiyatlarda dengesizlik olduğunu belirten Bismil kasapları yetkililerin bir an önce bu duruma çözüm getirmesini istedi.
Özellikle kaçak yolla piyasaya giren etlerden Bismil’de et ihtiyacını karşıladığından dolayı fiyatlarda dengesizlik olduğunu belirten Bismil kasapları yetkililerin bir an önce bu duruma bir el atmasını istediler.

KAÇAK YOLLA PİYASA GİREN ET KALİTESİZ OLUYOR.
Ramazan ayı dolayısıyla işlerinin iyi olduğunu ifade eden kasap Ahmet Bilen,  Ramazan ayından önce et fiyatlarının 29 TL olduğunu ve hala fiyatların değişmediğini belirtti.
Sadece kıyma fiyatlarının değiştiğini, dana eti fiyatının ise aynı olduğunu belirten Bilen, “Bayram’a yakın piyasaya kaçak et çok girdiğinden dolayı fiyatlar düşebilir.  Ama kaçak yolla piyasaya giren et hem kalitesiz oluyor, hem de sağlıklı koşullarda satılmıyor.” dedi.
İnsanların bilinçsiz bir şekilde et tüketimi yaptığını belirten Bilen, “Müşteri gelip bizden fiyat soruyor. Bizde 2 TL’si fazla ise bu sefer fiyatı düşük olan yere gidiyor. Daha sonra o eti beğenmediğinden dolayı tekrar bize geliyor. Bunun sebebi kaçak yolla sokulan etleri satmasından dolayıdır.” diyerek dürüst olan yerlerden alış veriş yapılmasını tavsiye etti.

 

Editör: Haber Merkezi