Hissedilen hava sıcaklığının 45 dereceye ulaştığı Diyarbakır'da serinlemek isteyenlerin vazgeçilmezi olan karpuzun hasadı devam ediyor.

Yıl boyu emek verip karpuz yetiştiren çiftçiler, emeklerinin karşılığını alabildikleri için Allah'a hamt ederek, mutlu olduklarını belirtiyor.

Karacadağ bölgesinde bulunan Karabudak köyünde karpuz yetiştiren Turan Çesen, elde ettiği ürünleri merkez ve ilçelerdeki pazarlarda sattığını söyledi.

Aylardır ürünlerinin ekimi ve olgunlaşması için çalıştıklarını belirten Çesen, "Kışın ilk başta tarlamızı sürüyoruz. Ondan sonra nisanın 10'undan itibaren ekime başlıyoruz. Ekimden sonra bir ay falan çıkış yapıyoruz. Çıkıştan sonra normal bir çapa vuruyoruz. Ondan sonra haftada 2 sefer suyumuzu veriyoruz. Gübremizi falan atıyoruz, gerisi Allah'a kalmış. Bu şekilde ürünümüzü elde etmeye çalışıyoruz." dedi.

Bu yıl emeklerinin karşılığını alabildiklerini dile getiren Çesen, "Allah'a şükürler olsun, bu sene fazla kötü değildi, iyiydi. Çok şükür, emeğimizin karşılığını alabildik. Burada çocuklarımızla birlikte toplayıp, traktörlerimizle şehre götürüyoruz. Çınar olsun, Diyarbakır olsun pazarda ya da halde komisyoncularla anlaşıp, tartarak veriyoruz. Burada yetişen karpuz daha tazedir ve tadı daha lezzetlidir. Emeğimizin karşılığını alabiliyoruz çok şükür. Sonuçta kendi işimiz, isteyerek ve severek yapmaya çalışıyoruz. Tat olarak taze kestiğimiz için iyi geliyor." ifadelerini kullandı

 

Editör: Haber Merkezi