Öğrencilerin tatillerini daha verimli geçirmeleri için Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğrencilere yönelik "Karneni Getir, Kitabını Götür" kampanyası düzenlendi.

Sabah saatlerinde karnelerini aldıktan sonra kitap almak için Bismil Mili Eğitim İlçe Müdürlüğüne gelen öğrencilerin isimleri  yazılarak içeriye alındı.

Kampanya hakkında bilgi veren Bismil İlçe Mili Eğitim Müdürü Aydın Ak, ”İki yıldır çok güzel bir kampanya düzenledik. Bu yıl  ‘Karneni Getir Kitabını Götür' adıyla düzenlediğimiz  kampanyamızı   geçen yıl çok güzel bir şekilde uyguladık.  Kampanyada dağıtılacak yüz temel eser ve dünya klasiklerinden oluşan eserlerden oluşan 10 bin kitap, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerimize ufkunu açabilecektir. Öğrencilerimiz karnelerini getirip kitaplarını alıyorlar.” dedi.

Öğrencilere kitap okuma alışkanlığını  bu yaşlarda aşılamamız gerektiğini söyleyen  Ak, ”Bunlar bizim geleceğimizdir, yarınlarımızdır. Yarın birlik beraberlik içerisinde değişen, gelişen, özgür düşünen topluma faydalı bireyler olması için bu kitap okuma alışkanlığından başlamamız lazım. Bir ülkenin en iyi savunma yolu eğitimdir. Eğitime önem verilmesi için biz de bu sosyal projelerimizi sürdürüyoruz.   şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi