Üsküdar Fatih Ortaokulu Müdiresi Dilek Arüv, Bismil Milli Eğitim Müdürlüğünün bu tür sosyal konularda etkin olduğunu öğrendikten sonra Diyarbakır’ı seçtiklerini buluşmanın başında belirtti. Öncelikle, başlarda çok tedirgin olduklarını ama yapılan telefon görüşmeleri ve Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürü Av. Aydın Aj’ın özel ilgisi ile bütün bu tedirginliklerinin ortadan kalktığını vurguladı. Üsküdar Fatih Ortaokulu öğrencisi Mehmet Raif Kaplan umduklarından çok daha iyi ve samimi bir şekilde karşılandıklarını, mutlaka Diyarbakır’ı tekrardan ziyaret edeceğini söyledi. Öğrenci velilerinden  Büşra Taştan, bu yapılan kardeşlik buluşmasından evlerine özel duygular ile döndüklerini, yürekleri geniş, misafirperver güzel Mezopotamya insanlarını tanımanın mutluluğu ile bu kardeşlik projesinin ne kadar önemli olduğunu belirtti. Kardeş Okul Projesinin ilk ayağı olan Diyarbakır buluşmasında öncelikle Bismil tanıtıldı. Bu sırada İstanbul’dan gelen öğrencilerimiz Bismil’de Fatih Ortaokulu’nda derslere katılıp öğrencilerle kaynaştı, velilerimiz ise Bismil Aile Destek Merkezini ziyaret etti.  Fatih Ortaokulu Müdürü Yılmaz Türk ve öğrencileri eşliğinde Diyarbakır’ın tarihinin ve mimarisinin önemi anlatılarak Diyarbakır’ın Sur ilçesi ve önemli yerleri gezildi. Fatih Ortaokulu Müdürü Yılmaz TÜRK bu proje ile İstanbul’dan Bismil’e gönül köprüsünün oluşturulmasında emeği geçen herkese, projeyle yakinen ilgilenen Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak’a, Kardeş Okul Müdiremiz Dilek Arüv’e ve tüm ekibine şahsı ve öğrencileri adına teşekkür etti.

Üsküdar Fatih Ortaokulu müdiresi Dilek Arüv "Daha ilk görüşmemizde bizlere bu kadar yakın ilgi gösteren, gönülden ağırlayan, kendimizi değerli ve önemli hissettiren siz değerli Müdürlerimize ve Bismil Fatih Ortaokulunun değerli ailesine çok teşekkür ediyorum. Aslında teşekkür hissettiklerimi anlatmaya yetmiyor. Hepinizden Allah razı olsun. Projenin hayata geçirilmesi adına atılmış bu adımların kartopu misali büyüyüp tüm ülkemize yayılmasını diliyorum. Böyle bir güzelliğin bir paydaşı olmanın onuru ve  mutluluğu ile başta Sayın Müdürlerim, Esra Hocam ve benim çok kıymetli yol arkadaşlarım olmak üzere hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim” Dedi.

            Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürü Ak "Kardeşlik Projesi gençlerimizin aynı safta buluşma, yan yana omuz omuza olma, aynı toprağın fidanları olma, coğrafyanın kaderini birlikte belirtecek, ümmete umut  değişimin gelişimin demokrasinin lokomotifi olan milletine devletine bayrağına sahip çıkacak cesur yürekli imanlı bizi var eden değerlerine bağlı geleceğin inşasında ortak hareket ederek, birlikte güçlü Türkiye için atılan küçük ama sonuçları büyük olacak bir projedir. Emeği gecen herkesten Allah razı olsun" dedi.

Bu kardeşlik projesi kapsamında, bundan sonra karşılıklı projelerin devam edeceği söylendi.

Editör: Haber Merkezi