Diyarbakır-İstanbul İlleri arasında yapılan Kardeş Okul projesi kapsamında iki ilin yöneticileri ve okul temsilcileri 16-17 Mart 2018 tarihinde Diyarbakır’da bir araya geldiler. Bu projede İstanbul Üsküdar Fatih Ortaokulu ile Diyarbakır Bismil Fatih Ortaokulu kardeş okul projesi için karşılıklı ziyaretleri ile bir arada bulundular.

İstanbul-Diyarbakır illeri arasında yapılan Kardeş Okul projesi kapsamında Diyarbakır Bismil Fatih Ortaokulu tarafından Üsküdar Fatih Ortaokuluna iade-i ziyaret gerçekleştirildi. 11-12 Mayıs 2018’de Diyarbakır Bismil Fatih Ortaokulu yöneticileri ve öğrencileri Üsküdar Fatih Ortaokulunda buluştular. Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak, iki okulun idarecileri, öğretmenleri ve öğrencileri katıldı.

Kardeş Okullar bu yıl da ortak Yılsonu Gösterisi ve Sergi Çalışması için İstanbul’da buluştu. Proje kapsamında Diyarbakır Bismil Fatih Ortaokulu Müdürü, Müzik Öğretmeni, Türkçe Öğretmeni ve öğrencileri 25 Nisan 2019’da ortak etkinlik için İstanbul’a gittiler. Bismil Fatih Ortaokulu Müdürü Yılmaz Türk, çok keyifli ve renkli çalışmaların olduğunu dile getirdi. Bu projenin amacına ulaştığına inanan Türk, devamının gelmesini hatta iletişimin ve sevginin artmasını dilediğini ekledi.

Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak, Kardeş Okul Projesinde sevgi unsurunun önemli bir yer tuttuğunu söyledi. Ak, projenin ülke ve dünyaya mesaj niteliği de taşıdığını ifade ederek, “Doğru zamanda sevgiyle atan bu yürekler sevgi ağacını büyüterek olumsuzluklara geçit vermeyecektir. Çocuklarımız bu sayede daha geniş bir vizyona sahip olacaklardır. Bütün çocuklarımız başarı çıtalarını daha da yükseğe çıkartacaklardır.” dedi. Bu proje aynı zamanda kardeşlik, birlik, beraberlik ve dayanışmanın en güzel örneklerinden birini yaşadıklarını belirterek “Biz bu sevgi köprüsünü devam ettireceğiz. Ama bunun temelden öğrencilerimizden başlamış olması bizleri gerçekten çok mutlu etti.” dedi.

İstanbul Üsküdar Fatih Ortaokulu Müdiresi de ortak gösteri ve sergi ile ortak paydada buluşmadan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Ülkemizin birlik ve beraberliği adına, yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızın, dostluğu, kardeşliği, sevgiyi, bir ve beraber olmayı öğrenmeleri için gösterilen gayretler en güzel şekliyle filizlensin, meyve versin inşallah. Evlatlarımız “Birbirinizi sevmedikçe iman etmiş olmazsınız” diyen Hz. Muhammed (sav.)’in ahlakıyla ahlaklanmış, yürekleri vatan sevgisiyle dolu, insanca yaşamanın önemini kavramış, sevgi ve hoşgörü içinde yarınlara umutla baksınlar.” dedi.

Editör: Haber Merkezi