Bismil ilçesinde 56 kanaat önderleri adına Pandemi nedeniyle ziyaret için 4 kişi kabul edildi.

Vali Karaloğlu Heyete, Bismil’e Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili çalışmaları başlanacağı müjdesini verdi.

Bismil Kanaat Önderleri Derneği ve Pamuk Üreticileri Birliği Başkanı Hasan Vural,  ve beraberinde oluşan heyet Vali Münir Karaloğlu makamında ziyaret etti.

Bismil bulunduğu coğrafyanın adeta merkezi konumunda  olduğunu anımsatan Vali Karaloğlu, “Bismil Türkiye’de tarımsal depolardan bir tanesi, Silvan barajı tamamladığında 6-7 baraj hepsi açıldığında Bismil çok faydalanacaktır. Allah’ın izniyle, Bismil sulamayla beraber tarıma dayalı ekonomisi farklı bir yere gidecektir. Dedi.

Başkan Hasan Vural, Bismil Kanaat Önderleri derneği çalışmaları hakkında bilgi verdi. Vural, Kanaat önderleri bünyesinde Eğitim sorunları ile ilgili emekli öğretmenlerin olduğu bir ekip ve Tarım ve yatırımlarla uğraşacak bir ekibimiz var. Ayrıca insanların huzur içinde yaşaması için arabuluculuk faaliyetlerini yürütmek, çeşitli ailelerin kan davası, arazi davası, tefecilik olayları ve başka ne sorunu olursa olsun müdahil olacak ve insanları barıştıran, Sulh ve arabuluculuk konusunda toplumsal bakımdan çok ciddi işlevler görecek Kanaat önderleri bünyesinde iki adet Barış komisyonu kurduk.  Ayrıca Bismillin imar sorunu, Yol ve Alt yapı sorunu, Organize sanayi bölgesi ihtiyacı gibi konular var. Tabi bunlar için yaptırım gücümüz yok. Bu sorunları araştırıp, çözümleri sunacağız. İlgili birimlere bunları arz edeceğiz. Dedi.

Diyarbakır Valisi ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan vekili Münir Karaloğlu, Sizin bahsettiğiniz toplumsal barış önemlidir. Bölgede şuan en büyük problem insan varlığının üzerindeki yaşanan olumsuz süreçlerin etkileri uzantısı, birçok problem var. Bunları gidermek bazı şeyler sadece kanunla sadece devlet gücüyle çözme sansımız yok. Toplumun kendi dinamikleri ile çözmek, örnek bahsettiğiniz kan davası veya kız kaçırma sorunlar gibi, Eskiden Ehl-i vukuf denilirdi. Böyle insanlar lazımdır. İnsanlar birçok şeyi mahkemeye veya resmi bir yere şikâyet etmeden kendi arasında çözebilecek katalizör görevi görecek akil insanlara ihtiyaç vardır. İlçenin sorunları takip edecek, Kanaat Önderleri Derneği, Barış komisyonların kurulması çok iyidir. Dedi.

vali-ziyaret1.jpg

BİSMİL ORGANİZE SANAYİ İÇİN TERTİP KOMİTESİ OLUŞTURACAĞIZ.

Bismil Organize Sanayi bölgesi yer tespit ve alan çalışmaları için tertip komitesi gibi ekip kuracağını ifade eden Diyarbakır Valisi ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan V. Münir Karaloğlu, Bismil Organize Sanayi  Bölgesi için, Bismil Kanaat önderlerinin de içinde olduğu tertip komitesi resmi süreçleri takip edecektir. Bismil Organize Sanayi bölgesi kurulumu için Bismil Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, YİKOP (Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı) Ticaret Sanayi Odası, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, İl Tarım Müdürlüğü olduğu bir çalışma başlatacağız. Diye konuştu. 

Ziyaret, karşılıklı fikir alışverişinin ardından sona erdi.

Editör: Haber Merkezi