KAYMAKAMA 3 KONU İLETİLDİ. 
1- konu, Bismil’de çoğu mahallelerinde internet alt yapısı olmaması
2- konu, Batman Barajı Sağsağıl Ana boru hattı Bismil tarafında ana kanalın patlaması ve 60 bin dönüm arazinin sulamama tehlikesi;
3- konu Bismil de Pamuk sezonu nedeniyle Çırçır ve Pamuk biçerlerinin yangına karşı müdahale için Köpüklü itfaiye aracı temini konular görüşüldü. 


Bismil Kanaat Önderleri, Kaymakam ile müzakerede, Bismil’de mahallelerin büyük bir bölümünde bulunmayan internet ağı nedeniyle, İlçede binden fazla hanenin internet Türk Telekom altyapısı olmaması nedeniyle vatandaşlar mağdur oluyor. Bismil de 36 bin öğrenciden %60 ‘i kadar eba ve uzaktan eğitimde sıkıntı yaşandığını ifade edildi. 

Bismil’de Batman Sağsağil barajı ana hattında 7 dönümlük bir alanın kamulaştırma işlemlerin yapılması ile Kaymakam Hamza Türkmen DSi yetkilileri ile görüştü. Sorunun giderilmesi ile Bismil’de 60 bin dönüm tarla sulama sıkıntısı giderilecektir. 

Bismil’de pamuk sezonun başlaması nedeniyle sık sık yangınlara karşı Köpüklü itfaiye aracı Diyarbakır İtfaiye Daire başkanlığında 3 aylığına köpüklü itfaiye aracı tesis edilmesi konular görüşüldü. 

Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan v Hamza Türkmen, Türk Telekom özel şirket olduğunu daha önce yeraltı kabloların çalınması nedeniyle internet alt yapısı bitmediğini ifade ederek, Bismil Kanaat Önderleri Türk Telekom Diyarbakır Bölge müdürlüğü ile iletişime geçmesini ve kaymakamlık olarak, kablo güvenliği konusunda gerekli desteği sağlanacağını ifade etti. 
Kaymakam Türkmen, DSİ Bölge Müdürlüğü ile gerekli iletişime geçeceğini Batman Barajı Sağ sağıl boru hattı onarımı ile ilgili Bismil tarafındaki arazilerin sulanması İçin gerekli çalışmalara başlanacağını ifade etti. 

Bismil’de Pamuk sezonu nedeniyle Çırçır fabrikalarda yangına karşı, Köpüklü İtfaye aracı İçin Bismil deki itfaiye araçlarına Köpük cihazı takılması ve gerekli düzenlemeleri yapılacağı ifade etti.

Editör: Haber Merkezi