Bismil kanaat önderleri  Kan davalı iki aileyi barıştırdı

Bismil Kanaat Önderleri Bismil dışında çevre ilçelere de barışa katılıyor. 

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 2 yıl önce Kızmaz ve Ateş ailesi arasında çıkan olayda bir kişi öldürülmüştü. İki aile arasında başlayan kan davası Bismil kanaat önderleri 1-Barış komisyonu başkanı  Ali Bilmez ve Abdurrahman Yağmur’un araya girmesiyle aileleri barıştırdı.


Diyarbakır merkezde Silvan’a bağlı bir köyde 2 aile arasında 2 yıl önce meydana gelen ölümlü kavgada birbirine giren aileler arasında barış sağlandı.

Bismil Kanaat Önderleri Derneği Barış komisyonları araya girmesiyle, Kızmaz ve Ateş İki aile arasında oluşan husumet ve kan davası barışla sonuçlandı. 

2 aile arasında barışa katkı sunan Barış komisyonunda yer alanlar, Hüdapar Bismil İlçe Başkanı Ali Bilmez, Abdurrahman Yağmur, Silvan kanaat önderleri ve siyasi parti temsilcileri araya girmesiyle kan davalı iki aile kuran’ı kerim altından geçirilerek barışla sonuçlandı. 

Barış merasiminde konuşan SİLVAN İlçe Müftüsü Sabri Erçek, bölgede tüm husumetlerin sona ermesini arzuladıklarını söyledi.

Müftü Erçek, “Allah’a hamd olsun bizi mümin olarak yarattı. Bizler Müslümanlar olarak yaptığımızın her amelin hesabını vereceğiz. Bundan dolayı hal ve hareketlerimize çok dikkatli olmalıyız. Allah bizleri kardeş kıldı kendi nefsimiz için ne istiyorsak Müslüman kardeşlerimiz içinde onu istemeliyiz. Küskünlükleri bir araya getirerek onları barıştırarak barıştıralım, bir birimize karşı dürüst ve saygı olmalıyız Allay hiçbir iyiliği ve kötülüğü karşılıksız bırakmaz bize düşen kardeşlerimize karşı fedakar olmak zulüm yapana da dur demektir.  Kardeş kardeşe zulüm yapamaz bizler br birimizi sevmek mecburindeyiz Allah bunu bizden isitiyor. Bugün çok hayırlı bir iş için bir arada bir araya geldik. Temenni ediyoruz ki; Allah-u Teâlâ bölgemizdeki tüm husumet, sorun, küskünlük ve dargınlıkları bu şekilde barışla sonlandırsın. Bu kardeşlerimiz de hem insani, hem İslami hem de örf ve adetlerimize uygun bir görevi yerine getirdiler ve çok güzel bir adım attılar. Bölgemizde de güzel bir örnek sergilediler. Bu barış, bölgemizde yaşanan husumetlere de güzel bir örnek olacaktır inşallah. Çünkü sulhu gerçekleştirmek çok kıymetli bir iştir. Barışın sağlanması için giden gelen komisyon çok hayırlı ve kıymetli bir görevi yerine getirdi. İnşallah bölgemizdeki tüm husumet ve dargınlıklar bir an önce sona erer ve bu barış da buna vesile olur.” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi