Dökülen kanın kardeş kanı olduğunu bir kez daha hatırlatmak için böyle bir kampanya başlattıklarını dile getiren Gündüz, "Kampanyayı Diyarbakır'dan başlattık. Biz bunu Türkiye geneline yaymak istiyoruz. İnsanlar arasında birlik beraberlik ve kardeşliği daha da pekişmek, birbirlerine kanlarını vermelerine sağlamak için böyle bir kampanya başlattık." dedi.

Türkiye'de yaşayan insanların birbirinden üstünlüğünün olmadığını vurgulayan Gündüz, bu tür kampanyalara ülke olarak herkesin ihtiyacı olduğunu kaydetti. Gündüz, "Bizim kan dökerek bir huzura kavuşmamız asla mümkün değildir. Biz bundan sonra akan kan dursun, kan ve gözyaşı dinsin bunun için kan dökme kan ver diyoruz bütün mercilere. Siz eğer barış ve demokrasiye inanıyorsanız akan kanı durdurmanız ve akan kana artık dur demeniz gerekiyor. Dökülen kan kin ve nefretin oluşmasına neden oluyor. Bundan dolayı biz bölgemizin ve bütün insanlığın kardeşliğini en iyi şekilde pekiştirebilmeleri için birbirlerinin kanını dökmeleri yerine birbirlerine kanlarını vermelerini diliyoruz." şeklinde konuştu.

Kürkçe 'Kardeşine Kan Ver' Çağrısı

İnsanlar artık kanın dökülmesinden ve gözyaşlarının akıtılmasından bıkmış durumdalar. Buna engel olmak için herkesin üzerine düşeni yapması gerekiyor. Kürtçe olarak da şunu söyleyebiliriz ki 'Êdî bese, xwîna birayê xwe nerêjîne. Xwîna xwe bide birayê xwe'. ' Artık yeter. Kardeşinin kanını dökme. Kanını kardeşine ver." diye

"Kan Dökerek Barış Ve Özgürlük Gelmez"

Kan dökmenin barışı ve özgürlük getirmeyeceğini vurgulayan Gündüz, bunu bütün dünyanın anladığını belirtti. Emanullah Gündüz, şunları söyledi: "Biz de anlamayız. İnsanlar arazsında kardeşlik daha da pekişmeli. Kan vererek böylece insanlar kardeş olduklarını zerresine kadar anlamış olsun. Artık akan kanlar dursun. Türkiye diyalog barışın kapılarına aramak zorunda. Akan kan dursun. Çünkü hiçbir amaç insan kanının dökmesini meşrulaştırmaz. Bu kan alma ve verme mesajdır. Kan alma ve verme toplumsal ve bireysel olarak çok sağlıklıdır. Verdiğimiz mesaj şu bu alınan kanlar Türk ya da Kürt fark etmeksizin bütün ihtiyaç sahiplerine veriliyor. Birbirimizin kanını taşıyan insanlar olarak birbirimize yaptığımız düşmanlığın anlamsız olduğunu göstermek istedik."

Editör: Haber Merkezi