Mardin Merkeze bağlı Akbağ (Akres) köyünde ikamet eden aynı aşirete mensup Sulo ile Şeyhani aileleri arasında 38 yıl önce başlayan ve her taraftan birer kişinin ölmesine ve iki kişinin yaralanmasıyla süren kan davası barışla sonuçlandı.      

   Kan davası olayı başlamasının ardından kan davalı ailelerden biri Bismil’e diğeri de Nusaybin’e yerleşti. Barışın tesis edilmesine vesile olan Kızıltepe Ticaret Odası Başkanı Mahmut Dündar’ın daveti üzerine Hasan Arslan ve Bismil’de ikamet eden Aksu ailesi adına Şehmus Aksu ile  bir araya gelen iki taraf el sıkışarak barıştı.

         Barışın sağlanmasıyla ilgili olarak açıklma yapan Kızıltepe Ticaret odası başkanı Mahmut Dündar yaptığı açıklamada,  Kan davasından sonra biri Bismil’e diğeri ise Nusaybin’e sürgüne gitmişlerdi. Bizler de ortak nokta olarak Kızıltepe’yi seçtik ve iki aileyi barıştırdık. Bu barış girişimine katkı sunan Bismilli değerli iş adamı ve aynı zamanda arkadaşım olan Mehmet Nur Sarı ve tüm girişimlerden Allah razı olsun. Bu yapılan barışın diğer kan davalı ailelerin barışmasına da vesile olur inşallah.” Diye konuştu. 

Editör: Haber Merkezi