Yılmaz, Beştepe'de gerçekleşen Kabine toplantısı sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Kamuda tasarruf konusunda Hazine Maliye Bakanlığı ve Strateji Bütçe Başkanlığı'nın ciddi çalışmalar yürüttüğünü belirten Yılmaz, "15 değil, çok daha fazla bir maddeden oluşan bir liste üzerinde çalışıyoruz. Bu maddeleri bir araya getirip, titizlikle ele alıp uygulamaya geçireceğiz. Kamuda tasarruf bizim için öncelikli bir konu. Ancak tasarruf sadece harcamaları azaltmakla kalmayıp mevcut harcamaların daha verimli hale getirilmesi, önceliklendirme ve ekonominin rekabet gücüne katkı sağlayacak adımları da içeriyor." şeklinde konuştu.

Yılmaz'ın açıklamalarından öne çıkanlar şunlar oldu:

"Seçim öncesinde, özellikle döviz piyasasında olmak üzere ekonomiye dair verilere dayanmayan birçok spekülasyon yapıldı. Ancak seçim sonrasında bu beklentilerin tam tersi bir durum ortaya çıktı. Şu anda normal programımızı sürdürüyoruz, daha da güçlü bir şekilde ilerliyoruz. Merkez Bankası'nın bu süreçte önemli bir rezerv biriktirdiğini görmekteyiz.

Şu an seçimsiz bir döneme girdik ve bu gerçekten büyük bir fırsat penceresi sunuyor. Bundan sonraki 4 yılımızı seçimsiz geçireceğiz ve bu dönem, orta ve uzun vadeli konulara odaklanmamız için bir fırsat sunuyor. Türkiye, şu anda orta gelir grubunda yer almakta olup, yüksek gelirli ülkeler liginde yer almak için eşikte bir durumda. Bu dönüşüm, sanayide verimliliği artırmak, rekabet gücünü artırmak, dijitalleşme ve yeşil dönüşüm gibi yapısal değişikliklerle mümkün olacak. Bunun yanı sıra daha verimli bir kamu yönetimi sistemi ve daha etkin bir bürokrasi de hedeflerimiz arasında bulunmakta. Orta Vadeli Program bu hedefler doğrultusunda hazırlandı ve uygun zamanlarda, olgunlaştıkça hayata geçirilecek.

Kamuda Tasarruf

Kamuda tasarruf konusunda Hazine Maliye Bakanlığımız ve Strateji Bütçe Başkanlığımız ciddi bir çalışma yürütüyor. 15 değil, çok daha fazla bir maddeden oluşan bir liste üzerinde çalışıyoruz. Bütün bu adımları bir araya getirip, titizlikle değerlendirip uygulamaya geçireceğiz. Kamuda tasarruf, öncelikli bir konu. Ancak tasarruf, sadece harcamaları azaltmakla kalmayıp, mevcut harcamaların daha verimli hale getirilmesi, önceliklendirme ve ekonominin rekabet gücüne katkı sağlayacak adımları da içeriyor.

Mevcut Harcamalar Daha Verimli Hale Getirilecek

Tasarruf, sadece harcamaları azaltmak değil, mevcut harcamaları daha verimli hale getirmek, önceliklendirme yapmak ve ekonominin rekabet gücüne ve sosyal refaha daha fazla katkı sağlamak demektir. Bu konuda önemli mesafeler katettik. Dışişleri Bakanı'nın dönüşünden sonra, ilgili kurumlarımızla bir araya gelip sonuçları değerlendireceğiz."

Editör: Basri Akaydın