Bismil Halk Eğitim konferans salonunda  gerçekleştirilen ve tarım, sanayi, sosyal politikalar ile turizm konularının tartışıldığı çalıştayın açılışında konuşan Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. İlhan Karakoyunlu, 2013 yılı sonu itibariyle mevcut 9. Ulusal Kalkınma Planı ve Bölge Planı uygulama süresinin dolacağını söyledi.
 
Kalkınma Bakanlığı'nın verdiği yetkiyle, yeni dönem bölge planlarının 2014-2023 yıllarını kapsayacak şekilde hazırlanacağını belirten Karakoyunlu,
 
KARACADAĞ KALKINMA
 
"Ulusal Kalkınma Planı çerçevesinde ajans olarak Bölge Planı hazırlıklarına başladık. Bu çerçevede Diyarbakır ve Şanlıurfa il merkezlerinde ocak ayında bir dizi çalıştay gerçekleştirdik. Yerel potansiyeli tespit etmek, sorunları yerinde belirlemek adına ilçelerimizde çalıştay yapma kararımız doğrultusunda çalıştayımızı Bismil’de devam ediyoruz. İlçemizin sorunların tespit edilmesi ve uygun çözüm önerilerinin katılımcı bir yöntemle tartışılarak geliştirilmesini amaçlıyoruz. Ortak akıl ile olgunlaştırılacak bu fikirleri Kalkınma Bakanlığı'na sunacağımız Bölge Planına yansıtacağız" dedi.
 
Çalıştaya, Bismil Kaymakamı Vehbi Bakır, Bismil TMO Ahmet İraz, İlçe Milli Eğitim Müdürü  Vekili Şemsettin Arpas, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Bismil belediyesi, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, katıldı.

Düzenlenen  çalıştayı çok önemsiyoruz


Bismil Kaymakamı Vehbi Bakır; İlçemizin sorunlarının yerinde tespit edilmesi, planlı ve etkili çözüm yöntemlerinin geliştirilmesi adına düzenlenen  çalıştayı çok önemsiyoruz. Böylece ilçemizin tarım, sanayi, sosyal politikalar ile turzimdeki potansiyelini harekete geçirme şansımız olacaktır.”
Çalıştaylarda gerçekleştirilen anketler doğrultusunda belirlenen sorunlar ve çözüm önerileri hazırlanacak sonuç raporu ile Ajansın hazırladığı Bölge Planı’nda yer alacak. Dedi.

1.20130213193846.jpg

2.20130213193547.jpg

4.20130213193807.jpg

Editör: Haber Merkezi