İlçede araç sayısının fazla olması nedeniyle, araçlarını park edecek yer bulamayan sürücüler park sorununun biran önce çözülmesini istiyor.
 Bismil’in Sesi Gazetesine konuşan Bismilli sürücüler, trafikte yaşanan aksamalar ve araçların park sorununun yıllardır çözülemediğini söyledi.
İşyerleri önüne ve özellikle kaldırımlara yapılan araç parkının büyük sorun teşkil ettiğini söyleyen esnaf, esnaflar olarak yaşadıkları sorunun farkına varılmasını beklediklerini söyleyerek Bismil ilçesine gelen yabancıların yol kenarında park halindeki araçlardan başka bir şey görmediklerini söylediler.
 

Yayalar Nerden Geçecek?
Kul hakkını her kulvarda dile getiren ancak eyleme geldiğinde sözlerimizle çelişen bir toplum haline geldiğimizi söyleyen vatandaşlar, “yol işgali, kaldırım işgali veya bir insanın rahat kullanması gereken alanlarda hak ihlalini yaptığımızda kul hakkına girmiş oluyoruz. Kaldırım ve yol ilçede herkesin hakkıdır. Bu hakkı birileri kendi kapısı önü veya işi olduğu işyerine gitmesi için kolay yol olduğu için kendine hak olarak görmemelidir. Kadınlarımız, kızlarımız kaldırımları kullanamıyor. Oysaki kaldırımlar yaya geçiş noktalarıdır. Kaldırımları kullanamadıkları için yolu kullanmak zorunda kalıyorlar tabiî ki yolda da yan yana iki araç parkı yapıldığında yolu da tam anlamıyla kullanamamaktadırlar. Bırakın kaldırımı artık yolları da kullanamayacak duruma geldik.

“Park Yasağı Getirilmeli”
Sürücülerden park konusunda duyarlı olmalarını istediklerini söyleyen ve yapılan bilinçsiz parklardan dolayı esnafın ve özellikle yayaların mağdur olduğunu, yolun hem sağında hem de solunda yapılan parkların trafiği olumsuz etkilediğine dikkat çeken vatandaşlar, araç park yasağının getirilmesi ve bazı cadde veya sokakların trafiğe kapatılması ile ilçe halkının rahat nefes alabileceğini aktardılar.


 

Editör: Haber Merkezi