Diyarbakır Valiliği tarafından, SODES Toplantı Salonu'nda 8 Mart dolayısıyla bir program gerçekleştirildi. Burada konuşma yapan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, kadının sosyal hayattan toplumsal ve kültürel gelişme gibi konulara kadar bütün değerlere erişmesini sağlamak zorunda olduklarını söyledi.

Toplumsal hayatta kadına karşı şiddetin, istismarın ve negatif ayrımcılığın inançlarında yeri olmadığına dikkati çeken Güzeloğlu, bunu kabul etmenin, insanlık değerlerinden uzaklaşmak ve varlığın anlamı olan bütün değerleri inkâr etmek olduğunu kaydetti.

Güzeloğlu, "Kadının, evden çalıştığı alana, sosyal hayattan toplumsal ve kültürel gelişme konularına kadar itici gücünü, toplumu zenginleştirici gücünü ve bununla ilgili tüm değerlere erişmesini sağlamak zorundayız. Bu kazanımlar aslında toplumun kazanımlarıdır. Kadın ve kız çocuğundan başlayarak okuma, çalışma ve kendini ifade etme noktalarını eksik alan bir toplum tam anlamıyla ne gelişmiş ne kalkınmış ne de hedeflerine erişmiş olur. Toplumsal hayatta karşılaştığımız kadına karşı şiddetin, kadına karşı istismarın ve kadına karşı negatif ayrımcılığın hiçbir noktada insanlık adına, inancımız adına açıklanabilir bir yanı ve yönü yoktur. Bunu kabul etmek değil, düşünmek bile insanlık değerlerinden uzaklaşmak ve varlığımızın anlamı olan bütün değerleri inkâr etmek olur. Bunun için çok güçlü bir eğitim, bilinçlendirme ve her alanda yoğun bir çalışma gerekiyor." dedi.

Konuşmasının ardından Vali Güzeloğlu ve eşi Ayşe Güzeloğlu, valilikte görevli kadınlara karanfil verdi.

Editör: Haber Merkezi