Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığınca yürütülen ‘Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyon ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Hibe Programı kapsamında, Diyarbakır’da Mesleki Eğitim ve Küçük Sanayi Destekleme Vakfı (MEKSA Vakfı) ve DESOB tarafından "Düşten Gülüşe/ Mutlu Bir Hayat İlk Adım Projesi"nin kapanış töreni gerçekleştirildi.

Diyarbakır Mesleki Eğitim Kampüsünde gerçekleşen kapanış programında açılış konuşmasını MEKSA Vakfı Diyarbakır Şube Başkanı Sertaç Işık yaptı.

Işık, “Proje aslında bir yıllık bir projeydi. Proje kapsamında çok katmanlı bir proje oluşturmaya çalıştık. Kadınlara yönelik bir çalışmayı gerçekleştirirken, kadınların hem mesleki eğitimlerini sonrasında iş kurma aşamalarını hatta mesleki eğitimleri sırasında sosyalleşmeleri için sosyal kültürel aktivitelerini, bunun dışında mesleki eğitime gelirken çocukların ne yapacağı sorusunun cevabını bulmaya çalıştık. Bunun için bir kreş oluşturduk. Eğitimlerden sonra nasıl iş bulabilirler, kısmını kariyer merkezi kısmıyla çözmeye çalıştık. Herhangi bir mağduriyet yaşıyorlarsa denetimli serbestlik bünyesinde mağdur destek bürosu oluşturduk. Oraya gidip istedikleri kuruma yönlendirmelerini sağlamaya çalıştık." dedi.

Mesleki eğitimlerde 400 kadına girişimcilik eğitimi verdiklerini aktaran Işık, çalışmalarını Diyarbakır geneline yaymak istediklerini söyledi.

Işık, konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Diyarbakır’da eğer genele yayıp bir model oluşturabilirsek bu modeli, Türkiye genelinde uygulama şansına sahip olacağız. Bunun için de bu tip projelerin devam etmesi gerekiyor. Bu bir Avrupa Birliği ile Türkiye’nin katkısıyla yürütülen bir projeydi.  Ama bizim devletimizde artık tek başına bu tip projeleri destekleyebilecek güçte ve kendi kaynaklarıyla, destekleriyle, özellikle sivil toplum kuruluşları ve kamu işbirliğiyle bu tip projelerin geliştirilmesi gerekiyor. Geliştirilen her proje daha fazla insana daha fazla çocuğa dokunmamız anlamına geliyor. Burada bizim hedef grubumuz kadınlardı ama başka zaman engelliler, mülteciler, çocuklarla ve Romanlarla ilgili çalışma yapabiliriz. Toplumun her kesimine her dezavantajlı grubuna dokunmak gerektiğini düşünüyorum."

Program sonunda kursiyerlere sertifikaları verildi.

Editör: Haber Merkezi