Eskiden TEDAŞ’ın kullanmakta olduğu bina geniş çaplı tadilat sonucunda iyileştirme çalışmaları yapılarak  bayanların sosyal faaliyetlerini gerçekleştirebilmeleri, boş zamanlarını değerlendirebilmeleri için Kadın Destek Evi yapılmasına karar verildi. 130.000 TL ye ihalesi yapılan Kadın Destek Evi yaklaşık 200.000 TL’ye mal olacaktır. Bakım onarım çalışmaları 15 gün önce başlamış olup bir ay içerisinde hizmete açılması planlanıyor. Kadın Destek Evinde internet salonu, dikiş nakış atölyesi, kafeterya, fitness, kuaför gibi sosyal aktivite yerleri bulunacak. 
Köye Dönüş ve Rehabilitasyon Projesi (KDRP) kapsamında kabul edilen Savur Kadın Destek Merkezi' Projesi Savur Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı adına Proje Ofisi tarafından yürütülmektedir.
Projenin Amacı; Savur ilçesinde yaşayan kadınlar ve genç kızlara bilgi ve becerilerini arttırmak için seminer, eğitim ve kurs görebilecekleri, aynı zamanda bakış açılarını genişleterek hayattan daha fazla kazanımlar sağlamaları açısından ihtiyaç duydukları bir sosyal yaşam alanı yaratmak 
ikinci amaç ise alacakları eğitimler sonucu edindikleri kazanımlar ile ihtiyaç sahibi kadın ve genç kızların istihdam edilebilirliğini  arttırmaktır. Bu proje sadece ilçe merkezindeki kadınlara yönelik olmayıp, etkinliklere dahil edilecek Savur ilçesinin köylerinde yaşayan kadınları da kapsamaktadır.
                                                               Emin Bayram
  
Editör: Haber Merkezi