Diyarbakır'da "Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması" 8 kadın çiftçinin rekabetine sahne oldu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Konferans Salonu'nda "Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması" il finali düzenlendi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, yarışmadan önce yaptığı konuşmada, kırsal alanda kadın çiftçilere götürülen eğitim, yayım çalışmalarının sonuçlarını görmek, tarımsal konularda kadınların performanslarını değerlendirmek, sağlıklı beslenme ve kaliteli ürün üretme bilincini geliştirmek amacıyla kadın çiftçilere yönelik bilgi yarışması düzenlendiğini söyledi.

Kırsaldaki kadınlara yönelik yapılan yarışmanın 10 yıldan bu yana devam ettiğini belirten Atalar, il finalinin ardından Nisan ayında Mardin'de bölge finali, Türkiye finalinin ise Balıkesir'de gerçekleştirileceğini bildirdi.

Daha sonra, Kayapınar, Lice, Çermik, Sur, Bismil, Ergani, Silvan ve Çınar'a bağlı 8 köyden, 8 çiftçi kadının katıldığı yarışma, 3 jüri üyesi eşliğinde başladı.

Kıyasıya bir rekabete sahne olan ve 15 sorunun sorulduğu yarışmada, 14 soruyu doğru cevaplayan Çermik ilçesi Yayıklı köyünden 37 yaşındaki 3 çocuk annesi Gülendam Kılıçoğlu birinci olmayı başardı.

Bu arada diğer yarışmacılar arasında puan eşitliği olunca yedek sorulara geçildi. Heyecanlı anların yaşandığı yarışmada, Sur ilçesi Satı köyünden Gurbet Karabulut ikinci, Lice Yünlüce köyünden Netice Yalçın ise üçüncülüğü elde etti.

Yarışma sonunda Diyarbakır Vali Vekili Zafer Ergin, bütün yarışmacıları tebrik ederek, yarışmada sergiledikleri bilgileri üretime de dönüştürmeleri dileğinde bulunarak, yarışma birincisi Kılıçoğlu'na tam altın ve çiçek verdi.

Vali Yardımcısı Cemal Hüsnü Kansız da kadınlar gününü kutlayarak ikinciliği elde eden Karabulut'a ödülünü takdim etti.

Daha sonra tüm yarışmacılara birer çeyrek altın verildi.

Editör: Haber Merkezi