Libya Ulusal Geçiş Konseyi, Muammet Kaddafi'nin öldürüldüğünü bildirdi.

Ulusal Geçiş Konseyi ve Libya medyası Muammer Kaddafi'nin önce yaralı olarak yakalandığını ardından da öldürüldüğünü duyurdu.

El Arabiya TV'ye göre Kaddafi'nin cesedi Misrata'ya getiriliyor.

ATEŞ ETMEYİN DİYE BAĞIRDI

Ulusal Geçiş Konseyi'nin askeri yetkilisi, Kaddafi'nin doğum yeri Sirte'de yaralı yakalandığını ve aldığı ağır yaralar sonucu öldüğünü belirtti.

Ulusal Geçiş Konseyi, devrik lider Kaddafi'nin Sirte yakınlarında kaçmaya çalışırken, yaralı olarak yakalandığını belirtmişti. Ulusal Geçiş Konseyi komutanı, Muammer Kaddafi'nin iki bacağından yaralandığını söylemişti.

Kaddafi'yi ele geçirdiğini iddia eden muhalif askerler, devrik liderin Sirte'de bir mağarada saklandığını belirterek, ele geçirildiği sırada "Ateş etmeyin!, Ateş etmeyin!" diye bağırdığını açıklamıştı.

ABD ise, Kaddafi'nin yakalanıp yakalanmadığını şu anda teyit edemediklerini belirtti.

SÖZCÜSÜ DE YAKALANDI

Ulusal Geçiş Konseyi, devrik lider Muammer Kaddafi'nin sözcüsü Musa İbrahim'in de yakalandığını belirtti.

BİR DİĞER FOTOĞRAF

 RUSYA: KADDAFİ'NİN KADERİNİ LİBYA HALKI BELİRLEMELİ

Rusya Devlet Başkanı Dimitry Medvedev, Muammer Kaddafi'nin kaderine Libya halkının karar vermesi gerektiğini belirtti.

Libyalı muhalifler, iki aydır büyük bir saldırı başlatıkları Kaddafi'nin doğum yeri Sirte'yi bu sabah ele geçirdiklerini ve merkeze yeni Libya bayrağını diktiklerini belirtmişti.

Ulusal Geçiş Konseyi güçleri, bu hafta başında Beni Velid kentini de ele geçirmişti.

ABD: TEYİT EDEMEYİZ

ABD Dışişleri Bakanlığı ise yaptığı açıklamada, "Kaddafi'nin yakalandığı haberlerini teyit edemeyeceğini" belirtti. NATO da haberleri teyit edemeyeceğini bildirdi.

SEVİNÇ GÖSTERİLERİ

UGK, bugün sabah saatlerinde, Sirte'nin  Kaddafi  yanlılarından temizlendiğini ve kentte kontrolün ele geçirildiğini açıkladı. Televizyon kanalları ve haber ajansları, Sirte'nin düştüğü açıklamasının ardından, UGK'ye bağlı birliklerin sevinç gösterilerini yayınladı.

 

Editör: Haber Merkezi