Diyarbakır'da görülen JİTEM davasının bugünkü duruşmasında önemli bir gelişme yaşandı. Öldürülen kumarhaneciler kralı Ömer Lütfi Topal'ın şoförünün oğlu, tanık olarak dinlendi. Askeri personel olduğunu belirten Emrah Özdemir, Türkiye'nin önemli faali meçhul cinayetlerinden eski Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan, eski Mardin Jandarma Alay Komutanı Albay Rıdvan Özden ile eski Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Bahtiyar Aydın ve Musa Anter'in nasıl öldürüldüğünü anlattı. Özdemir, bu kişilerin JİTEM bünyesinde kurulan timlere komutanlık yapan ve halen Ergenekon'dan tutuklu bulunan bazı isimler tarafından öldürüldüğünü söyledi.

Diyarbakır, Mardin, Batman ve Şırnak'ta çeşitli tarihlerde birden fazla adam öldürme, kundaklama ve bombalama eylemi gerçekleştirdikleri iddiasıyla yargılanan ve aralarında 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım ve itirafçı Abdulkadir Aygan'ın da bulunduğu 16 sanıklı JİTEM davasına devam edildi. Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya sanıklar katılmazken, tanıklık talebi kabul edilen askeri personel Emrah Özdemir dinlendi.

Özdemir, itirafçılardan Adil Timurtaş, İbrahim Babat, Fethi Çetin, Abdulkadir Aygan ve Ali Ozansoy'u tanıdığını dile getirdi. Babasının Ömer Lütfi Topal'ın şoförü olmasından dolayı çok sayıda üst düzey komutan ve devlet yetkilisiyle tanıştığını anlatan Özdemir, 6,5 yıldır bir cinayetten tutuklu bulunduğu cezaevinde vicdan azabı çektiğinden dolayı bildiklerini anlatmaya karar verdiğini söyledi.

"2004'TE MAHMUT YILDIRIM'LA GÖRÜŞTÜM"

Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından Hayrettin Ertekin'in kuyumculuk dükkanına sürekli gidip geldiğini belirten Emrah Özdemir, buraya gelip giden Arif Doğan başta olmak üzere birçok kişiyi tanıdığını dile getirdi. Özdemir, "Arif Doğan'ın Ümraniye Çavuşbaşı'nda evi vardı. Oraya sık sık gidiyordum. İtirafçı Adil Timurtaş ile cezaevi arkadaşıydık. O cezaevinde yazdığı notları avukat Serkan Saçan aracılığıyla Arif Doğan'a ulaştırıyordu." dedi. Hayrettin Ertekin, Arif Doğan ve başka istihbaratçı askerlerin sık sık bir araya geldiğini ve Güneydoğu'daki olaylar hakkında konuştuklarını belirten Özdemir, kendisinin onlardan duyduğu olayları sürekli not aldığını dile getirdi. İtirafçı Adil Timurtaş aracılığıyla Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım'la telefonla görüştüğünü anlatan Özdemir, Timurtaş'ın Yeşil'le defalarca görüştüğüne şahit olduğunu dile getirdi.

"Musa Anter'İN ÖLÜM EMRİNİ ARİF DOĞAN VERDİ"

Musa Anter cinayetini işleyen Adil Timurtaş'ın olayın nasıl olduğunu cezaevinde kendisine anlattığını belirten Özdemir, şunları söyledi: "Musa Anter'in yazdıkları JİTEM Grup Komutanlarını rahatsız etmiş. Arif Doğan, bir kere Musa Anter'e gitmiş söylemiş: 'Kendine dikkat et. Seni öldüreceklerdi biz önledik' diye. Musa Anter, Türkiye İşçi Partisi toplantılarına katılıyormuş. Buradaki konuşmalar da JİTEM'i rahatsız etmiş. Ölüm emrini, Adil Timurtaş'ın anlattığına göre Arif Doğan veriyor. Adil'in ekibinde Mahmut Yıldırım, Hogir, Aygan, Fethi Çetin, Hüseyin Tiril ve Ali Ozansoy varmış."

"BAHTİYAR Aydın'I ATİLLA UĞUR'UN 'BIÇAK TİMİ' ÖLDÜRDÜ"

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 1993 yılında öldürülen Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Bahtiyar Aydın olayını da anlatan Özdemir, şu iddialarda bulundu: "Adil Timurtaş ile Serdar Akdoğan isimli jandarma komutanı Aydın olayını konuşuyorlardı. Onların anlattığına göre, Aydın Lice'de öldürülmüş. Olayda kullanılan silah karakolda bulunuyor. Adil'in 'bizimkiler' diye tabir ettiği kişiler silahı karakolda yok etmişler. Ali Ozansoy, Fethi Çetin, Adil Timurtaş olaydan sonra Lice'yi yakıp yıkmışlar. Bu infazları 'Bıçak' timi denilen Albay Atilla Uğur'a bağlı tim yapmış. Bu tim, adam kaçırma, öldürme, kaçakçılık, altın kaçakçlığına kadar bir sürü iş yapmış. Atilla Uğur'u destekleyen paşa ise Şener Eruygur'dur."

 

Editör: Haber Merkezi