Depremlerin yoğunlukla meydana geldiği Japonya, bugün 7.4 şiddetindeki bir depremle tekrar sallandı. 11 Mart 2011'de Richter ölçeğine göre 9.0 şiddetinde sallanan Japonya'nın kuzeyi, bugün tekrar şiddetli bir depremle sallandı. Deprem sonrası tsunami uyarısı verildi.

Japon basını, depremin şiddetini 7.3 olarak verirken ABD'deki Jeoloji Merkezi ise 7.4 olarak verdi. Bu depremin ardından 6.2 şiddetindeki artçı bir depremde meydana geldi. Yetkililer, tsunami uyarısı yaptı. İvate, Fukuşima, Aomori, İbargi için 50 santimetre yüksekliğinde tsunami uyarısı yapıldı. Yetkililer, vatandaşların hızlı bir şekilde yüksek yerlere çıkması uyarısında bulundu. Şimdiye kadar can veya mal kaybı olduğuna dair bir bilgi gelmedi.

Deprem, başkent Tokyo'da da hissedildi. Yetkililer, başkentte hissedilen depremin 4.0 şiddetinde olduğunu kaydetti. Ayrıca bazı tren seferleri de durdu. Tokyo ile Odavara ve Tohoku ile Joetsu arasındaki hızlı tren seferleri durduruldu.

'DEPREM FIRTINASI' UYARISI VERİLMİŞTİ

Kısa bir süre önce yayınlanan bir araştırmada ise Japonya'nın "deprem fırtınası"na yakalanacağı uyarısı yapılmıştı.

Başkent Tokyo ve çevresini vuracak depremlerde 300 binden fazla kişinin yaşamını yitireceği ve 80 milyon insanın da tahliye edilmek zorunda kalacağı belirtilmişti.

A.A

 

Editör: Haber Merkezi