Diyarbakır'ın merkez ilçeleri ile Bismil, Çınar ve Ergani ilçelerinden gelen 550 izci, Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'nda 'Kurnaz Avukat' Oyununu izledi.

Diyarbakır İl İzci Kurulu Başkanı Masum Mermertaş, tiyatronun, çocuğun algılama yeteneğinin gelişmesine, dikkat toplama yeteneğinin geliştirilmesinde, çevresiyle iletişim zorluğu çeken çocukların olumlu ilişkiler kurabilmesinde önemli rol olduğunu söyledi. Mermertaş, "Çocuğun başkalarıyla daha iyi geçinmesini, sosyal davranışlar geliştirmesinde, çocuğun çevresine adapte olabilmesinde, çocuğun rahatlaması ve gerginlikten kurtulmasında, çocuğa bir yere ait olduğunu ve önemsendiğinin, çocuğun kendisini ve başkasını doğru algılayabilmesini, güçlü bir kişilik geliştirilmesinde, dağınık ve dengesiz davranan çocukların kendilerini bir düzene sokmalarında, çocuğa estetik olayları yaşama duygusunu geliştirmesinde faydalı olduğunu düşündüğümüz için böyle bir etkinlik düzenledi. Etkinliğe Diyarbakır merkez İlçeleri ile Bismil, Çınar ve Ergani

izcilerinden oluşan yaklaşık 550 izci katılıp hem eğlendi hem de önemli dersler çıkardı. Çocuklarımıza yönelik etkinliklerimiz devam edecek" dedi.

Editör: Haber Merkezi