Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) tarafından hazırlanan raporda son 10 yıl içerisinde devlet kurumlarında ve ekonomik alanda Müslümanlara yapılan ayrımcılığın arttığı bildirerek İsviçre'de Müslümanlara artan bir şekilde ayrımcılık yapılmasına tepki gösterdi.
 
11 Eylül 2001 yılında ABD'de düzenlenen saldırılar ve onu takiben tüm dünyada ortaya çıkan çatışma ve gerginliklerin, İsviçre'de Müslümanlara daha fazla ayrımcılık yapılmasına yol açtığına raporda yer verildi.
 
AGİT tarafından düzenlenen ve Deutsche Welle tarafından aktarılan raporda, yetkili kurumların Müslümanların kendi mezarlıklarını kurmalarına dahi onay vermediği ifade edildi. Ayrıca Müslümanların çeşitli kamu ve özel kuruluşların yanı sıra üniversite ve okullarda da düzenli olarak ayrımcılığa maruz kaldığı bildirildi.
 
2009 yılının Kasım ayında yapılan 'Minare yasağı' referandumu, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı tarafından, İsviçrelilerin Müslümanlara yönelik ayrımcılığının bir göstergesi olarak değerlendirildi. referandumda İsviçrelilerin büyük çoğunluğu 'yeni minare inşaatının yasaklanması' yönünde oy kullanmıştı.
 
8 milyonluk İsviçre nüfusunun yüzde 4'ünü Müslümanlar oluşturuyor. (İLKHA)
Editör: Haber Merkezi