Diyarbakır Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü'nün modern laboratuvarlarında yapılan mikrobiyolojik analiz sonuçları çıktı. Kontrol müdürlüğü analiz sonuçları ile ilgili hazırladığı raporda "Okul sütü kapsamında müdürlüğümüze gönderilen numunelerde yapılan mikrobiyolojik analizlerden sonuçlanan; E,Coli 0157, Salmonella, L. Monocytogenes, kuagolaz pozitif stafilokoklar, stafilokokal entererotoksinler ve mezofilik aerobik bakteri sayısı analizlerinde herhangi bir olumsuz sonuç tespit edilememiştir." denildi.

Raporda, steril kontrolünde ise analizlerin devam ettiğini her bir numune için ayrı ayrı muayene ve analiz raporlarının düzenleneceği belirtildi. İlk numunelere yapılan analizlerde sütlerin sterlize olduğu da öğrenildi.

Bu arada okullarda dağıtılan sütlerin zehirlenmeye yol açmadığı ortaya çıkması üzerine Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü öğrencilerin süte karşı alerjisi olup olmadığını tespit etmek üzere okullara yazı gönderildi. Yazıda öğrencilerin rahatsızlanmadan süt, yoğurt ve peynir yiyip yemediğinin tespit edilmesi istendi.

 

Editör: Haber Merkezi